Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013 19:42

Ερώτηση του ΚΚΕ για τους απλήρωτους εργαζόμενους της Euromedica σε Κοζάνη και Θεσσαλονίκη

kkeΟ όμιλος «EUROMEDICA» συνεχίζει τον εμπαιγμό προς τους εργαζομένους του παγιώνοντας την απλήρωτη εργασία και το καθεστώς των έναντι euromedicaπροκαταβολών φτάνοντας τα απλήρωτα δεδουλευμένα στους 5 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι οι εργαζόμενοι ν' αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα καθώς δεν γνωρίζουν αν και πότε θα πληρωθούν, αδυνατώντας έτσι να ανταποκριθούν στα καθημερινά τους έξοδα, ενώ παράλληλαζουν με την εργασιακή ανασφάλεια.

Επιπρόσθετα ο όμιλος προχώρησε σε παράνομη μονομερή μείωση των αποδοχών των εργαζομένων κατά 15% καταβάλλοντας πετσοκομμένο το Δώρο Χριστουγέννων, την ίδια στιγμή, που σύμφωνα με ομολογία των εκπροσώπων του ομίλου «EUROMEDICA», ο τζίρος των κλινικών αυξήθηκε κατά 35% και προχωρούν σε νέες επενδύσεις.
Οι εργαζόμενοι ήδη βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Μετά από αποφάσεις των Συνελεύσεων των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς σε Θεσσαλονίκη και Κοζάνη αποφάσισαν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, που κήρυξε το κλαδικό Σωματείο Βορείου Ελλάδας. Διεκδικούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, αλλά και συλλογική σύμβαση εργασίας χωρίς τις μειώσεις μισθών που προσπαθεί να επιβάλει η εργοδοσία.
Την ίδια στιγμή οι ασφαλισμένοι που προσέρχονται για εξετάσεις πέρα από αυτά που καταβάλει το ασφαλιστικό τους ταμείο πληρώνουν και από την τσέπη τους συμμετοχή 15% για εξετάσεις στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα ενώ όταν χρειαστεί να νοσηλευτούν οι μεν ασφαλισμένοι του ΟΓΑ πληρώνουν 50% επί του κλειστού ενοποιημένου νοσηλίου (ΚΕΝ) ενώ οι υπόλοιποι πληρώνουν πλέον 30%, με βάση τον τελευταίο εφαρμοστικό νόμο του Μνημονίου ΙΙΙ.
Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της τρικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ), που συνεχίζει την ολόπλευρη ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης στον χώρο της υγείας μέσω της υποβάθμισης του δημόσιου τομέα και των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με τους ιδιώτες.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε:
• Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων στον όμιλο «EUROMEDICA» και να διασφαλιστεί πλέον η τακτική μηνιαία καταβολή των αποδοχών, και τα πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.
• Να σταματήσουν οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν την οποιαδήποτε συμμετοχή όταν προσέρχονται για εξετάσεις, θεραπείες και νοσηλεία στις ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ.

Οι βουλευτές
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Ελένη Γερασιμίδου

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013 19:47