Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2012 11:42

'Αναψαν 55 ''Κλαδαριές'' στην Σιάτιστα

kladaries1Η Σιάτιστα στις φλόγες- Άναψαν οι 55 κλαδαριέςkladaris_dakis
Το ξακουστό και διαχρονικό έθιμο της «Κλαδαριάς» αναβίωσε την Κυριακή 23 Δεκέμβρη στη Σιάτιστα με μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν μαζικά σε όλες τις γειτονιές της πόλης.


Από τις 7 το απόγευμα, οπότε η Δήμαρχος Βοΐου Παναγιώτα Ορφανίδου και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, άναψαν την πρώτη φωτιά στην περιοχή του Αγίου Νικάνορα, στην είσοδο της πόλης, όλη η Σιάτιστα «φωτίστηκε» από τις μεγάλες κλαδαριές που φέτος έφτασαν τις 55.
Παρέες, μαθητές σχολείων, σύλλογοι, απλοί πολίτες, άναψαν σε κάθε γειτονιά τη δική τους κλαδαριά, διατηρώντας ζωντανό ένα από τα πιο γνωστά έθιμα της περιοχής.
Τkladaris_xalkinaο μοναδικό κρασί της Σιάτιστας, οι υπέροχοι μεζέδες, συνοδεία των χάλκινων, έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στη βραδιά με το γλέντι να κρατά μέχρι αργά.
Οι καιρικές συνθήκες απεδείχθησαν σύμμαχος των κλαδαριών με τον κόσμο κυριολεκτικά να κατακλύζει τους δρόμους, τις γειτονιές και τις πλατείες της Σιάτιστας.
Η Δήμαρχος Βοΐου απευθυνόμενη, με δηλώσεις της στα ΜΜΕ, σε όλους τους Βοϊάτες, ευχήθηκε χρόνια πολλά και εξέφρασε την πεποίθηση πως οι συμπολίτες της μπορούν να αισιοδοξούν για τη νέα χρονιά, αν συνεχίσουν να είναι ενωμένοι σαν μία γροθιά.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2012 11:46