Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012 14:03

ΚΚΕ: Ηθικοί αυτουργοί η Κυβέρνηση και η πολιτική της για τα πογκρόμ σε μικροπωλητές στα πανηγύρια

KKEΗ συγκυβέρνηση με τις δηλώσεις της περί «ανακατάληψης της πόλης για «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» πυροδότησε το προηγούμενο διάστημα συμπεριφορές και δράσεις ενάντια σε μετανάστες και μικροπωλητές σε πανηγύρια. Είναι οι ίδιοι που μιλούσαν για το λεγόμενο παραεμπόριο και...

επέρριπταν ευθύνες στους μετανάστες για το κλείσιμο καταστημάτων. Το φιτίλι άναβαν και ανάβουν και φορείς επιχειρηματιών (ΣΕΒ, ΕΒΕΑ, μεγαλέμποροι) που μαζί με τον δήμαρχο Αθήνας έχουν φτιάξει σχέδιο πάταξης του λεγόμενου παραεμπορίου καθώς και τοπικοί φορείς (περιφέρεια, δήμοι, εμπορικοί σύλλογοι κτλ). Όλοι τους κρύβουν την ουσία, που είναι ότι πίσω από τους μικροπωλητές, Έλληνες και ξένους, βρίσκονται τεράστια οικονομικά συμφέροντα και εισαγωγικές εταιρείες, για τις οποίες κανείς δε λέει κουβέντα.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη ΔΕΘ δήλωσε «Γι' αυτό αρχίσαμε και το κυνηγητό του παραεμπορίου, που σκοτώνει και το νόμιμο εμπόριο και την αγορά και την οικονομία.(...). Οι λαθρομετανάστες εξάγουν συνάλλαγμα από την Ελλάδα προς χώρες εκτός ευρώ. Αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται. Δεν μπορεί να εξάγουν νόμιμα συνάλλαγμα από παράνομη εργασία!». Με τη φράση αυτή θέλησε να επιβεβαιώσει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει το κυνήγι των μεταναστών στο όνομα της πάταξης του παραεμπορίου. Όμως την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός δεν θέλησε να πει ούτε λέξη για τη φασιστική επίθεση που είχε γίνει το προηγούμενο βράδυ στη Ραφήνα από τους τραμπούκους της «Χρυσής Αυγής». Μόνο τυχαία βέβαια δεν είναι η αυτή παράλειψη

Αυτή τη γραμμή ακολουθεί και η Χρυσή Αυγή που τα βάζει με απλούς βιοπαλαιστές, ανήμπορους ανθρώπους και δε λέει κουβέντα για τους εφοπλιστές που κουβαλάνε τα εμπορεύματα, τους μεγαλέμπορους, που εκμεταλλεύονται και προωθούν όλους αυτούς δυστυχισμένους ανθρώπους που προσπαθούν να επιβιώσουν, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί συμπλήρωμα της κυβερνητικής πολιτικής και καταστολής.

Το γεγονός ότι πολλά μικρά εμπορικά καταστήματα έχουν αναδουλειές η κλείνουν δεν οφείλεται στους μικροπωλητές αλλά στην καπιταλιστική οικονομική κρίση που είναι του συστήματος. Η κυβέρνηση για να διασφαλίσει τα κέρδη των μονοπωλίων τσακίζει το εισόδημα των εργαζομένων, διογκώνει την ανεργία, στηρίζει πολύπλευρα τα μονοπώλια και τους μεγαλέμπορους, φορτώνει με αβάσταχτα χαράτσια τις πλάτες των αυτοαπασχολούμενων (τέλος επιτηδεύματος, φόρος εισοδήματος, ΔΕΗ κτλ). Κρύβουν επιμελώς το δάσος και προβάλλουν το δέντρο (μικροπωλητές) κυβέρνηση και Χρυσή Αυγή αποδεικνύοντας ότι εξυπηρετούν τα ίδια συμφέροντα. Οι κυβερνώντες και η πολιτική τους, οι μεγαλέμποροι και εφοπλιστές είναι οι ηθικοί αυτουργοί και συνυπεύθυνοι για τη δράση των «ταγμάτων εφόδου».

Καλούμε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής που θα παραβρεθούν το επόμενο διάστημα στις εμποροπανηγύρεις που θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή μας, να απομονώσουν και να καταδικάσουν ενδεχόμενες τραμπούκικες συμπεριφορές ενάντια σε Έλληνες και ξένους βιοπαλαιστές.

Τη δράση δολοφονικών οργανώσεων, μαζί και της κρατικής καταστολής, μπορεί και πρέπει να την αντιμετωπίσει και να τη βάλει στο περιθώριο μόνο ο οργανωμένος λαός που παλεύει για τη δική του εξουσία.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012 14:04