Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2012 08:48

Επιστολή γονέα για την φωτογράφιση νηπίων στα νηπιαγωγεία του δήμου Κοζάνης

paidiaΗ γονέας που δεν θέλησε να δημοσιοποιήσει τα προσωπικά της δεδομένα, καυτηριάζει την άθλια τακτική να εισβάλουν φωτογράφοι καθε τέλος του έτους στους παιδικούς σταθμούς , νηπιαγωγεία και φωτογραφίζουν τα παιδάκια χωρίς διαγωνισμό με την ανοχή της δημοτικής αρχής. Δημοσιεύουμε αυτούσια την επιστολή:
Θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο που με έχει προβληματίσει ιδιάιτερα. Αυριο Τετάρτη 6 Ιουνίου στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της Κοζάνης ..

έρχεται ιδιώτης φωτογραφος για να φωτογραφίσει τα παιδάκια πριν φύγουν για διακοπές. Δυο χρόνια η κόρη μου το ίδιο τροπάρι. Να διαλέξουμε φουστάνι, να φτιάξουμε μαλλάκια γιατι μαμά...θα έρθει ο φωτογράφος.
Και πως θα εξηγήσεις στο κοριτσάκι σου ότι απλά....δεν θέλεις...??
Ότι δεν θέλεις να υπάρχει η φωτογραφία, από την όμορφη φατσούλα του σε κανενός το σκληρό δισκο, χωρίς την άδεια σου?
Πώς θα αναλύσεις, σε πόσο δύσκολη θέση μπάινεις, με το να αρνείσαι κάτι το οποίο για όλους τους αλλους θεωρείται δεδομένο?
Πώς θα πείς στο τεράχρονο ότι δεν προκυρήχθηκε κανένας διαγωνισμός, ότι δεν βγηκε καμία προσκληση από τη δημοτική αρχή?
Πώς θα εξηγήσεις ότι κάποιος ιδίωτης, προωθεί με την ανοχή του Δημου, των διευθυντών και των δασκάλων των παιδικών σταθμών εμπορικό προιόν.
Και μάλιστα διαμέσου του πιο ευάλωτου καταναλώτη: του παιδιού σου!!
Μα είναι μία εθιμοτυπική διαδικασία μου είπαν, γίνεται χρόνια τώρα....
Μα και στη Νιγηρία εθιμοτυπική διαδικασία είναι η κλειτοριδεκτομή απάντησα...
Πόσο υπερβολικός μπορεί να γίνει κάποιος όταν νευριάζει, συγκρατήσου κοπέλα μου, είσαι και μάνα!!

Πιστεύω ότι ο θεμιτός ανταγωνισμός θέλει τον καταναλωτη με το δικαίωμα της επιλογής του εμπόρου, που θα επιλέξει να συνεργαστεί, ΑΝ το θέλει. Όλα τα υπολοιπα δεν μου φαίνονται όυτε νόμιμα ούτε ηθικά.
Δεν αγαπώ την υστερία, ούτε πιστευω στη μόδα της δημόσιας καταγγελίας και αντιπαράθεσης. Προσπάθησα επανειλλημένα να επικοινωνήσω με τον υπέυθυνο του Δήμου για τους παιδικούς σταθμούς αλλά η κλήση μου προωθείται ακόμα. Μίλησα με δασκάλες και γονείς – μίλησα και με φιλους φωτογράφους.
«Ελα μωρέ... ξέρεις τώρα... αυτό γίνεται πάντα, τι να κάνω εγω, δεν είμαι υπεύθυνος, πάρε το διευθυντή... τα παιδάκια χαίρονται, οι γονείς το περιμένουν, ο φωτογραφικός σύλλογος έχει διαλυθεί... που να τρέχουμε....»
Και θα μου έρθει την άλλη βδομάδα το μαμουνάκι μου περιχαρής με τη φωτογραφία σε καδρο - καραβάκι ανα χείρας: Μαμα να το πάρουμεεεεε!!!! Η κυρία μου έιπε κάνει 15 ευρω!!! Ελα μαμαααααααά!!!!
Προσωπικά δεν θα το πάρω. Θα προσπαθήσω να την παρηγορήσω όταν θα πέφτει το ένα δακρυ πίσω απ' τ΄αλλο στα μαγουλάκια της. Προσπαθώ να έχω μία τίμια σχέση με τα παιδιά μου ακόμα κι αν αυτά δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν τους νόμους της αγοράς.
Ελπίζω, κάποτε να αποκτήσει και μαζί μου μία τίμια σχέση η δημοτική αρχή, το σχολείο και οι υπολοιποι φορέις που οφείλουν και θα έπρεπε να με προστατευουν σαν καταναλωτη.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013 15:07