Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 31 Μαϊος 2012 13:10

Μήνυμα του Αντιδήμαρχου Βοΐου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος

zimpilidisΗ 31η Μαΐου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος, θυμίζοντας σε όλους μας τα τεράστια προβλήματα υγείας που δημιουργεί η κακή αυτή συνήθεια. Δυστυχώς η χώρα μας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του πίνακα κατανάλωσης τσιγάρων σε Ευρωπαϊκό επίπεδο με τα ποσοστά συνεχώς να αυξάνονται, ενώ δραματικά είναι τα...

στοιχεία στις εφηβικές ηλικίες καθώς η συνήθεια του καπνίσματος εμφανίζεται από πολύ νωρίς στα ελληνόπουλα. Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις το 3% μαθητών γυμνασίου και 11% μαθητών λυκείου καταφέρνουν να σταματήσουν το κάπνισμα μετά από συστηματική χρήση.

Το κάπνισμα ευθύνεται για εκατομμύρια θανάτους από καρδιοπάθεια, χρόνια βρογχίτιδα, περιφερειακών αγγειακών νόσων και φυσικά καρκίνου του πνεύμονα.

Οι προσπάθειες που έχουν γίνει όλα τα τελευταία χρόνια από την ελληνική πολιτεία, φέρνουν κάποια μικρά αποτελέσματα, αλλά δυστυχώς η μη τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου συνεχίζει τη διόγκωση του φαινομένου.

Παράλληλα η οικονομική «αιμορραγία» στους πάσχοντες από νόσους που σχετίζονται με το κάπνισμα, αγγίζει τα 200 δισεκατομμύρια ευρώ παγκοσμίως, γεγονός αποδεικνύει το μέγεθος των αρνητικών επιπτώσεων.

Οφείλουμε όσο είναι νωρίς και ως φορείς αλλά και ως γονείς να ενημερώσουμε πλήρως τους νέους της χώρας μας για την κακή συνήθεια του καπνίσματος, δημιουργώντας ασπίδα προστασίας και πρόληψης ώστε να μην βρεθούμε μπροστά σε φαινόμενα μη αναστρέψιμα.
Σταματάμε το τσιγάρο, συνεχίζουμε τη ζωή...

Αλέκος Ζιμπιλίδης

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 31 Μαϊος 2012 13:14