Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 08:59

Αποκλεισμός πολλών κτηρίων σε Φλώρινα και Καστοριά από τη ενίσχυση αποκατάστασης ζημιών από το σεισμό του Γενάρη 2022. Ερώτηση της Π. Πέρκα

Τον αποκλεισμό πλήθους κτηρίων σε Φλώρινα και Καστοριά από τη χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής για την αποκατάσταση

των ζημιών που υπέστησαν από το σεισμό της 9ης Ιανουαρίου 2022 αναδεικνύει με ερώτησή της η Βουλεύτρια Φλώρινας και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (Κ.Ο.) της Νέας Αριστεράς, Πέτη Πέρκα. 

Ειδικότερα, παρά τις προβλέψεις σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Υποδομών & Μεταφορών, Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, δεν εγκρίθηκε από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας η χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής σε κτήρια που έχουν κατασκευαστεί από Ευτελή Υλικά, τα οποία σε παλαιότερους σεισμούς, αν και ήταν επισκευάσιμα, είχαν κριθεί ως «ασύμφορα επισκευής» και που οι ιδιοκτήτες τους επέλεξαν να μην τα κατεδαφίσουν και άρα να μην λάβουν τη Στεγαστική Συνδρομή, επειδή οι ζημιές που είχαν υποστεί ήταν ήσσονος σημασίας. 

Η Π. Πέρκα ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς για τους λόγους που αποκλείεται η συγκεκριμένη κατηγορία κτηρίων από τη χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής κι ενώ τα εν λόγω κτήρια έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές από το σεισμό του Ιανουρίου 2022. Ερωτά επίσης για τις ενέργειες που σκοπεύουν να προβούν τα συναρμόδια Υπουργεία, ώστε να εφαρμοστεί η σχετική ΚΥΑ, με βάση την οποία προβλέπεται η χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής στα κτήρια αυτά. Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την ερώτηση. 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 09:03