Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2023 21:56

Η Π. Πέρκα σε συναντήσεις με τον Έλληνα Πρόξενο, τον Δήμαρχο και Περιφερειάρχη Κορυτσάς στο περιθώριο του 6ου MIK Festival

Η Βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα, βρέθηκε στην πόλη της Κορυτσάς της γειτονικής Αλβανίας, μετά από τιμητική πρόσκληση της διεθνούς φήμης σοπράνο και Πρόεδρου του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής

MIK Fest κας Inva Mula. 

Η κα Πέρκα, αρχικά επισκέφθηκε τον Πρόξενο της Ελλάδας στην Κορυτσά κ. Ν. Γιωτόπουλο και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του Προξενείου, για την οικονομικά, ενεργειακά και κοινωνικά δεδομένα της περιοχής και της ελληνικής ομογένειας. 

Στη συνέχεια, ακολούθησε μια εξαιρετικά παραγωγική συζήτηση στο Δημαρχείο Κορυτσάς, όπου την υποδέχτηκε ο Δήμαρχος κ. S. Filo και αναλύθηκαν τα περιθώρια στρατηγικών συνεργασιών στις μεταφορές, στις οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις μεταξύ Φλώρινας και Κορυτσάς, αλλά και δράσεις στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων και κοινών πολιτιστικών δρωμένων στις δύο περιοχές. 

Έπειτα, η Βουλευτής Φλώρινας, επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Κορυτσάς κ. N. Jole, με τον οποίο είχε μια εξίσου παραγωγική κουβέντα, η οποία επικεντρώθηκε στα ζητήματα διασυνοριακής συνεργασίας, ανάπτυξης και έργων που θα ωφελήσουν και τις δύο πλευρές. 

Η κα Πέρκα ανέλυσε διεξοδικά τις ενέργειές της κατά τη θητεία της ως Γ.Γ. Μεταφορών και τη σημαντικότητα της ανάπτυξης του σιδηροδρόμου που θα συνδέσει τη Φλώρινα με την Περιφέρεια Κορυτσάς (έργο Φλώρινα-Κρυσταλλοπηγή-αεροδρ. Καστοριάς- Πόγραδετς) και το έργο Φλώρινα – Bitola, αλλά και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και τις πιέσεις που ασκεί για τη συνέχεια και υλοποίησή τους. 

Όλες οι πλευρές δήλωσαν απόλυτα ευχαριστημένες από τις συναντήσεις, για το άνοιγμα του διαύλου επικοινωνίας και συνεργασίας και συμφώνησαν στην κοινή διεκδίκηση των αιτημάτων σύνδεσης των δύο περιοχών τόσο σε επίπεδο υποδομών, εμπορίου αλλά και πολιτιστικά – τουριστικά, αφού η Κορυτσά και η Φλώρινα θεωρούνται ιδιαίτερα αξιόλογοι χειμερινοί και πολιτιστικοί προορισμοί. 

Την ίδια μέρα, η κα Πέρκα παρακολούθησε την έναρξη του περίφημου Φεστιβάλ ΜΙΚ στην αίθουσα του Θεάτρου Andon Zako Cajupi με αφιέρωμα στη σοπράνο Jorgjia Filçe-Truja και έπειτα το εξαιρετικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, με τίτλο «Με άρωμα Ελλάδος» με την Καλλιόπη Βέττα και την ορχήστρα του Γ. Ιωάννου, στο κατάμεστο Pazari (Old Bazaar) της Κορυτσάς.