Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016 09:47

Επενδυτικές βλέψεις των Ρώσων στη Δυτική Μακεδονία για επενδύσεις ύψους 800 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας  «Kommersant»,η ελληνορωσική  κοινοπραξία «Προμηθέας Gas» και ο ρωσικός κολοσσός  «Gazprom» θα επενδύσουν  700 – 800.000.000 ευρώ
για την ανάπτυξη των κοιτασμάτων λιγνίτη στην Βέβη, περιοχή κοντά στη Φλώρινα, ενώ οι πρόσθετες ποσότητες λιγνίτη που θα εξορυχθούν θα διοχετευθούν στον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος  «Φλώρινα».

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου υπουργού  Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ, «η  «Gazprom» ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη των κοιτασμάτων άνθρακα στην Ελλάδα μαζί με την εταιρεία  «Προμηθέας Gas» του ομίλου Κοπελούζου», ενώ και ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Arkady Dvorkovich δήλωσε ότι η Ρωσία ενδιαφέρεται για την εξόρυξη λιγνίτη με κοινή επιχείρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αποθέματα λιγνίτη της περιοχής εκτιμούνται  περίπου σε 140 εκατομμύρια τόνους άνθρακα!

Το σχέδιο βρισκόταν στα σκαριά ακόμα επί εποχής Σοβιετικής Ένωσης, καθώς η Ελλάδα δεν είχε κατασκευάσει υποδομές φυσικού αερίου μέχρι το 1992, όπως προβλεπόταν τότε στη συμφωνία με τη Σοβιετική Ένωση, επομένως η Ρωσία ανέλαβε να κατασκευάσει εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμο τον λιγνίτη, ούτε και αυτό όμως ευοδώθηκε λόγω νομικών κωλυμάτων για περιβαλλοντικούς λόγους.

Η Ρωσία απαιτεί διευθέτηση των προβλημάτων από την ελληνική πλευρά και φαίνεται σαφής ο ρόλος της χώρας του Πούτιν να επενδύσει στην ελληνική οικονομία, καθώς σε λίγα χρόνια από αυτές τις περιοχές θα διέρχονται οι  ρωσικοί αγωγοί φυσικού αερίου.

Μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα αν εκτιμηθεί σοβαρά από την ελληνική κυβέρνηση.

el.gr/index

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016 09:49