Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2023 13:12

36 οι νεκροι, 66 οι τραυματίες που νοσηλεύονται, εξανεμίζονται οι ελπίδες για επιζώντες στα συντρίμμια των βαγονιών

Εφιαλτικές ώρες εξαιτίας μετωπικής σύγκρουσης δύο αμαξοστοιχιών kοντά στα Τέμπη • Τουλάχιστον 36 οι νεκροί ενώ εκφράζονται φόβοι για αύξηση των θυμάτων • Δεύτερη πράξη του δράματος στα νοσοκομεία, όπου παραμένουν 66 τραυματίες • Άμορφη μάζα τα μπροστινά βαγόνια των τρένων, σβήνουν οι ελπίδες για εγκλωβισμένους• Συνεχής ενημέρωση.
  • Αγωνία για το ποιος θα είναι ο επίλογος της τραγωδίας με το τρένο του θανάτου, που προκάλεσε εθνική τραγωδία.
  • Τριήμερο πένθος από σήμερα. Στα Τέμπη μεταβαίνουν η Πρόεδρος, ο πρωθυπουργός και πολιτικοί αρχηγοί.
  • Οργή για την ολιγωρία και τις ελλείψεις μπροστά στην καταστροφή που θα έπρεπε να είχε αποτραπεί από το σύστημα τηλεδιοίκησης-σηματοδότησης. 

Μεσίστιες σημαίες

Μεσίστια κυματίζει η ελληνική σημαία στο Μέγαρο της Βουλής λόγω του τριήμερο εθνικού πένθους. Σύμφωνα με κοινοβουλευτική πηγή, δεν θα πραγματοποιηθούν συνεδριάσεις επιτροπών και συνεδριάσεις . Για τον επαναπρογραμματισμό των εργασιών του κοινοβουλίου θα αποφασίσει η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.

Μεσίστιες κυματίζουν και οι σημαίες της Ε.Ε. στα κτίρια της Κομισιόν. «Με απόφαση της Προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από τώρα οι σημαίες της Ένωσης μεσίστιες σε όλα τα κτίρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών. Η Ευρώπη πενθεί με τους Έλληνες» έγραψε στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Συμπτώσεις ή τραγική ειρωνεία;

O Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε την παραγγελία για τη διερεύνηση του δυστυχήματος. Ωστόσο, ο γιος του Ευάγγελος τοποθετήθηκε ως μετακλητός στο γραφείο του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή. Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ (τεύχος ΥΟΔΔ (αρ. φύλλου 810) «με την 71008/25-09-2019 απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, προσλαμβάνεται ο δικηγόρος Ευάγγελος Ντογιάκος του Ισιδώρου, σε θέση μετακλητού συνεργάτη». 

πηγη: Εφ Συντακτων

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2023 13:18