Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012 07:16

κε Βουλευτά , λες να υπάρχει σχέδιο αφανισμού της χώρας μου… Από ποιους να φυλάγομαι από τους «μέσα» ή από του «έξω»;;

oekΓνωρίζετε κύριε Βουλευτά ότι ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) είναι αυτοχρηματοδοτούμενοι Οργανισμοί και δεν επιβαρύνουν στο ελάχιστο τον κρατικό προϋπολογισμό.
Προς τι λοιπόν η κατάργησή τους;;;

Όταν με το κλείσιμό τους το αποθεματικό των επτακοσίων και πλέον εκατομμυρίων ευρώ (400.000.000 € περίπου από τον ΟΕΚ) που υπάρχει στα ταμεία τους το οποίο δεν είναι προσδοκίσιμο ή αναμενόμενο αλλά υπάρχει και το βλέπουνε, (ζεστό χρήμα που λέει ο λαός) δεν αποδίδεται στους δικαιούχους του τούτο πως λέγεται;;;
Κλοπή ;;; Ληστεία ;;; ή έχει κάποιο άλλο όνομα που εγώ δεν γνωρίζω ;;;

Ελαφρύνουμε το μισθολογικό κόστος ισχυρίζονται μερικοί.
Γνωρίζετε ότι για τον ΟΕΚ, το κόστος για τον εργοδότη είναι μόλις 0,75% που με απλά μαθηματικά σημαίνει ότι για μισθό 1000 € επιβαρύνεται μόλις με 7,5 € ;;; Το συνολικό κόστος εργοδότη και εργαζόμενου για ΟΕΚ και ΟΕΕ δεν ξεπερνά το 2,5%.
Θα μου πείτε, καλά πόσους μισθούς των 1000 € έχεις δει σήμερα !!!

Συμφωνείτε προφανώς ότι ο ΟΕΚ και ο ΟΕΕ είναι μικρής προτεραιότητας γιατί έτσι αναγράφεται στο ΦΕΚ του μνημονίου (ΦΕΚ 28/Α/2012) που εσείς υπογράψατε;;;
Μικρής προτεραιότητας τα 85.000 δάνεια που μένουν στον «αέρα» μέσω της επιδότησης επιτοκίου την στιγμή που δεν επιβαρύνεται ούτε το Κράτος ούτε η Τρόϊκα έστω και με ένα Ευρώ !!!,
Μικρής προτεραιότητας οι 1600 κατοικίες των 20 υπό ανέγερση οικισμών που εκκρεμούν την δεδομένη στιγμή και που δεν επιβαρύνεται ούτε το Κράτος ούτε η Τρόϊκα έστω και με ένα Ευρώ !!!!!!
Μικρής προτεραιότητας η επιδότηση ενοικίου για 70.000 χαμηλόμισθους την στιγμή που δεν επιβαρύνεται ούτε το Κράτος ούτε η Τρόϊκα έστω και με ένα Ευρώ!!!
Μικρής προτεραιότητας οι διακοπές των χαμηλόμισθων ( μια φορά κάθε δύο χρόνια) και η εξασφάλιση 4.000.000 διανυκτερεύσεων ανά έτος, που δίνουν τόνωση σε τόσα επαγγέλματα την στιγμή που δεν επιβαρύνεται ούτε το Κράτος ούτε η Τρόϊκα έστω και με ένα Ευρώ !!!

Άντε κι αν αυτά είναι μικρής προτεραιότητας, δεν μας είπατε είναι μικρής προτεραιότητας τα 1259 ιδιόκτητα καταστήματα που έχει ο ΟΕΚ ;;;
Είναι μικρής προτεραιότητας οι 258 ιδιόκτητες αίθουσες συγκέντρωσης του ΟΕΚ ;;;
Είναι μικρής προτεραιότητας οι 221 οικοπεδικές εκτάσεις του ΟΕΚ συνολικής επιφανείας 5.233.471,45 τ.μ. σε 45 Νομούς της Χώρας μας;;;
Είναι μικρής προτεραιότητας τα 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ που παρανόμως χρωστά το ΙΚΑ και δεν αποδίδει (στον μεν ΟΕΚ χρωστά 2,2 δισεκατομμύρια κι άλλο 1 δις ευρώ χρωστά στον ΟΕΕ).

Το να μην γνωρίζετε ότι γύρω από τις δραστηριότητες του ΟΕΚ εξαρτώνται 89 επαγγέλματα άντε να το κατανοήσω.
Το να μην περνά από το μυαλό σας όμως ότι το χρήμα των εργαζομένων που δίνονται για δάνεια, κατοικίες και επιδότηση επιτοκίου «πέφτει» όλο στην Ελλάδα τούτο μου προκαλεί εντύπωση!!!
Γιατί με απλά λόγια, με τα χρήματα του ΟΕΚ εδώ στην Ελλάδα θα αγοράσεις σπίτι. Ασβέστη και κεραμίδι από το μαγαζί της πόλης σου θα προμηθευτείς. Ακόμη κι ο αλλοδαπός εργάτης πέρα από τους Έλληνες εδώ στην Ελλάδα θα κολλήσει το ένσημό του.

Δεν γνωρίζετε πως με την κατάργηση του ΟΕΚ κάθε για δάνειο με επιδότηση επιτοκίου κινδυνεύει να επιβαρυνθεί ο δικαιούχος του με 200-300 € κάθε μήνα στην δόση του δανείου του (σε κάποιες περιπτώσεις και παραπάνω) ;;;
Ή μήπως θεωρείτε ότι ο πολίτης ακόμη αντέχει ;;;

Και για να μην κουράζω άλλο ...

Όταν απολύονται οι 1.400 εργαζόμενοι από τους Οργανισμούς αυτούς πιστεύουν ότι μειώνουν τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων και κερδίζει το κράτος;;; Λάθος !!!
Όχι μόνο δεν μας πληρώνει το Κράτος αλλά κολλάμε ένσημα στο ΙΚΑ για όσους δεν το γνωρίζουνε, με αποτέλεσμα κι από εδώ να χάνει το ΙΚΑ !!!
Με απλά λόγια οι υπάλληλοι οδεύουν ως βορά στον αριθμό των απολύσεων που επιτάσσει η Τρόικα. Ούτως ή άλλως ως κοινωνία δεν τα πάμε καλά με τους Δημοσίους Υπαλλήλους !!!

Αλήθεια, ως έσχατο μέτρο, δεν θα μπορούσατε να διαγράψετε το χρέος του ΙΚΑ προς τον ΟΕΚ και τον ΟΕΕ και να αφήσετε τους Οργανισμούς να συνεχίσουν να προσφέρουν;;;
Γιατί κι άλλη ανεργία ;;;
Γιατί κι άλλη παρακώλυση της ανάπτυξης ;;;
Γιατί κι άλλη αγωνία και επιβάρυνση για τον απλό δανειολήπτη του ΟΕΚ και τον χαμηλόμισθο του ΟΕΕ ;;;
Γιατί κι άλλα, πιο λίγα ένσημα για το ΙΚΑ;;;
Πώς θα πληρωθούν οι συντάξεις ;;; Ή μήπως έρχεται κι άλλη πιο φοβερή αφαίμαξή τους ;;;

Λες κε Βουλευτά, να υπάρχει σχέδιο αφανισμού και λεηλασίας της χώρας μου.
Από ποιους να φυλάγομαι από τους «μέσα» ή από του «έξω» ;;;

Μπα δε νομίζω. Είμαι αισιόδοξος. Τώρα που οι φωνές από το εξωτερικό πληθαίνουν υπέρ της πατρίδας μας, είμαι σίγουρος πως θα ακούσουμε αντίστοιχες εγχώριες φωνές και από αυτούς που εκκωφαντικά μέχρι σήμερα σιωπούν.

Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι θα έρθει η ώρα που θα βάλουν φόρο στις κότες και στα παράθυρα.
Δεν το είπα εγώ, ο Πατροκοσμάς το είπε.
Ούτε κλέφτες είστε, ούτε άμυαλοι, ούτε λιγότερο πατριώτες από μένα.
Εγώ δεν μπορώ να σας καταλάβω. Για όλα φταίω εγώ.

Απλά και ξάστερα κε Βουλευτά, η μόνη ελπίδα μου ο Θεός.

Συγγνώμη για το ύφος μου
Με σεβασμό στο αξίωμά σου

Δημήτριος Μαλάμης
Υπάλληλος του ΟΕΚ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012 07:20