Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012 10:46

Ήμασταν κάποτε άνθρωποι …

asmanidisτου Υπάτιου Ασμανίδη
Μερικές φορές αναρωτιέμαι για την προέλευση όλης αυτής της μικροπρέπειας, της αλαζονικής συμπεριφοράς και της μικρόψυχης στάσης ορισμένων ανθρώπων που στολίζουν κατά καιρούς τον δημόσιο βίο και της κρατικές καρέκλες μιας αμετάκλητης πολιτικής τραγωδίας που αρνείται πεισματικά να ..

παραδοθεί μήπως και βρεθεί κάποιος να ξεπλύνει την βρωμιά της. Βλέπετε στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει στην κατάχρηση της κρατικής εξουσίας, στην παρερμήνευση τον νόμων και κανόνων προς ικανοποίηση της ματαιοδοξίας και της εγωιστικής τερατομορφίας μας, τον αόριστο βομβαρδισμό κατηγοριών αλλά και την ένοχη σιωπή για την προστασία της όποιας αξιοπρέπειας έχει απομείνει στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα ή την υπεράσπιση της όποιας ευνοϊκής αντιμετώπισης με την οποία απλόχερα μας έχουν ευλογήσει οι αυλικοί ενός ανύπαρκτου κράτους.

Δεν ξέρω σε πια από τις παραπάνω κατηγορίες θα αρχειοθετηθεί η σκέψη μου και άλλωστε λίγη σημασία έχει όσο συνεχίζουμε συνειδητά να βουλώνουμε τα στόματα μας προκειμένου να διασφαλίσουμε την όποια μας διαβίωση στην πληγωμένη τούτη χώρα. Έρεισμα της εξομολόγησης μου αποτελούν οι δημόσιες τοποθετήσεις και οι παράλληλες αναιρετικές πράξεις ορισμένων λεβέντηδων της περιοχής μας. Και πως θα μπορούσα να μην μιλήσω όταν θίγονται τέτοια ιδανικά και προστατεύονται ανεπίτρεπτα αίσχη σε βάρος ανθρώπων που στιγμάτισαν, πρόσφεραν και προσπαθούν να συνδέσουν την πορεία τους με τα σημερινά δρώμενα αξιολογώντας τις πράξεις τους.

Άκουσα κάποιον, κάπου, κάποτε να εξυμνεί τους γηραιούς μιας πολιτείας. Να αναλογίζεται την προσφορά και τις πράξεις τους και σχεδόν με δάκρυα στα μάτια να υπερασπίζεται την δικαιωματική τους ανθρώπινη αντιμετώπιση από ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο. Να προσδοκά την επιβράβευσή τους και να διαλαλεί την ιδιαίτερη σημασία και τον απαραίτητο ρόλο τέτοιων ανθρώπων σε μια πολιτεία.

Φυσικά τέτοια άνθρωποι πολλές φορές παρασύρουν και μπερδεύουν. Οι μάσκες τους άλλωστε είναι από τις ακριβές, ξέρετε αυτές που δύσκολα ξεχωρίζουν οι κοινοί θνητοί και οι καλοπροαίρετοι. Αυτοί οι άνθρωποι, λοιπόν, όχι μόνο προκαλούν αηδία και οργή, αντιπάθεια και αφόρητη δυσαρέσκεια, αλλά συνεχίζουν και χλευάζουν την νοημοσύνη μας. Μιλάω γι αυτούς που μόλις βρουν ευκαιρία ξεσπούν σε αυτή την περιβόητη γενιά των σοφών, κατηγορώντας τους για προδοσία, προκλητική συμπεριφορά και παρανοϊκή υπεράσπιση των ίδιων τους των παιδιών και παράλληλα τολμούν να τους στερήσουν την όποια δυνατότητα για προσφορά. Έτσι γιατί μπορούν και γιατί γουστάρουν.

Οπότε ξεχάστε ότι ιδανικά σας δίδαξε η ελληνική ιστορία και ο οικογενειακός σας περίγυρος. Στην Ελλάδα του 2012 και της παρασιτικής καρεκλοθυμικής κυβέρνησης δεν πρέπει για κανέναν λόγο να στηρίζετε την οικογένεια σας. Γιατί άνθρωποι σαν αυτόν πάντα θα στηρίζονται στην δύναμη του χρήματος και στην αδυναμία της δίκαιης δικαιοσύνης. Γιατί άνθρωποι σαν αυτόν δεν έχουν μπέσα. Γιατί άνθρωποι σαν αυτόν ... απλά δεν είναι άνθρωποι ...
Ε λοιπόν άνθρωποι σαν αυτόν πάντα μόνοι θα στέκονται να μιζεριάζουν την καταμέτρηση του χρυσού τους. Ας τους πει κάποιος ότι δεν θα τον πάρουν μαζί τους ... και πως οι άντρες με παντελόνια δεν γονατίζουν στην ψεύτικη όψη τους.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012 10:50