Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2023 10:19

Μια οφειλόμενη απάντηση στο άρθρο κ. Μ. ΡΑΜΠΙΔΗ

Κύριε Ραμπίδη ζείτε σε άλλον κόσμο ή μήπως ζείτε στον στενό κύκλο του κύριου Κασαπίδη γιατί αυτά που σχολιάζεται στο τελευταίο σας άρθρο 04 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023 μόνο αυτοί που ενθέρμως στηρίζουν τον απερχόμενο Περιφερειάρχη Κασαπίδη θα τα γράφανε.

Αρχικά μας γράφετε που θα γίνουν οι διάφορες επενδύσεις και που δυστυχώς για την Πτολεμαΐδα / Εορδαία προς ώρας ούτε μια θέση εργασίας δεν έδωσαν τέσσερα ολόκληρα χρόνια από την βίαιη απολιγνιτοποίηση που ο «έντιμος» για εσάς κ. Κασαπίδης μας έλεγε πως πρέπει να αρχίσουμε να έχουμε κάποιο κηπάκο, κοτούλες και γουρουνάκια για να τα βγάλουμε πέρα!!!!. https://www.kozanilife.gr/2020/04/24/kasapidis-gia-kipako-kotoules-katsikoules-eparkeia-trofimon/ στις 24-04-2020. Τα πιο πάνω επανέλαβε και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας. Μάλιστα ο υποψήφιος τώρα στον συνδυασμό του και μέχρι πριν «προσχωρήσει» σε αυτό, ο κ. Κάτανας του έσερνε τα χίλια μύρια, τώρα πως ξαφνικά τα «είδε αλλιώς» ανάγεται στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, όπως σε συνέντευξη του ανέφερε και ο κ. Μητσοτάκης για τρένο στην Ήπειρο.

Και μιας και αναφέραμε για τρένο.

Κύριε Ραμπίδη δεν βρεθήκατε στον απολογισμό του κ.Κασαπίδη στις 7 Ιουλίου 2022 και ίσως καταλαβαίνατε ότι η εντιμότητα την οποία τον «περιλούζετε» δεν έχει καμία μα καμία σχέση με τον κύριο.

Διαβάστε λίγο για να μαθαίνετε… Στις 07-07-2022 στον απολογισμό της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, ο κ.Κασαπίδης ανέφερε ότι η πρόταση μας (αναφερόμαστε για την νέα σιδηροδρομική γραμμή Ιεροπηγής Καστοριάς – Θεσσαλονίκης) είναι ασύμφορη και κοστίζει 2 δισεκατομμύρια ευρώ, σε ερωτήσεις που του υπόβαλλαν μέλη της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ» που παρευρίσκονταν στην αίθουσα, ο κ. Κασαπίδης ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ.

Στις 09-07-2022 Με δελτίο τύπου καταγγείλαμε τον κ. Κασαπίδη ότι έχει κρυφή ατζέντα για το θέμα και πως δρα με αδιαφανείς τρόπους όπως και ο κ. Στρατάκης (Περιφερειακός Σύμβουλος) κατήγγειλε στις 03-09-2021, με επιστολή του.

Στις 14-09-2022 αποστείλαμε ανοικτή επιστολή στον κ. Κασαπίδη και για την οποία πήραμε και αριθμό πρωτοκόλλου 144415, με την οποία, πέρα ότι πριν 10 μήνες είχε καταθέσει ο Αθλητικός Σύλλογος Αίολος την πρόταση μας, και δεν πήρε καμιά απάντηση, θέσαμε στον κ. Κασαπίδη τρία ερωτήματα:

1ο Κατέθεσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας πρόταση για την συγκεκριμένη προαναφερόμενη Σιδηροδρομική Γραμμή προς τον ΟΣΕ ή στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών;; Ναι ή Όχι;;

2ο Στον απολογισμό που κάνατε στην Πτολεμαΐδα αναφερθήκατε για κόστος της προαναφερόμενης πρότασης ότι είναι ασύμφορη και κοστίζει 2 δισεκατομμύρια ευρώ!!! Όμως στην συνάντηση με τον κ. Μουρουδέλη ειπώθηκε από τον ίδιο ότι για την συγκεκριμένη διαδρομή ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΚΑΤΑΡΤΙΚΗ μελέτη!!! ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ κ. Κασαπίδη αναφέρατε το πιο πάνω ποσό;;; Τι μας κρύβετε;;

3ο Προσπαθεί η περιφέρεια με «αδιαφανείς ενέργειες» να προωθήσει την σιδηροδρομική διασύνδεση Κοζάνης – Βέροιας;;; Ακολουθούν άλλες τρείς ερωτήσεις σύνολο δηλαδή έξη ερωτήσεων.

Περιμένουμε ακόμη τις απαντήσεις του κ. Κασαπίδη!!!

Την ίδια ημέρα 14-09-2022, και με αριθμό πρωτοκόλλου 144419 καταθέσαμε και δεύτερη επιστολή μαζί με ολοκληρωμένο φάκελο της πρότασης μας, ενημερώνοντας τον κ. Κασαπίδη που αλλού έχουμε καταθέσει την πρόταση μας, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Περιμένουμε ακόμη την απάντηση του κ. Κασαπίδη!!!

Στις 10-02-2023 δημοσιεύουμε δελτίο τύπου όπου αναφερόμαστε τις 5000 θέσεις που θα έρχονταν στην Δυτική Μακεδονία από επενδύσεις, αλλά κυρίως στην δήλωση του κ Κασαπίδη πως με μια μόνο επένδυση των 760 εκατομμυρίων ευρώ για παραγωγή υδρογόνου θα υπάρξει άμεση πρόσληψη 500 ατόμων!!!!

Όσο είδατε εσείς την επένδυση την είδαμε και εμείς.

Στις 07-06-2023 με δελτίο τύπου ενημερώνουμε πως την προηγούμενη ημέρα «έγινε σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, παρουσία του Περιφερειάρχη, του Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΟΣΕ κ.Μουρουδέλη, του Δήμαρχου Κοζάνης και στελεχών της ΑΝΚΟ, με αντικείμενο την έναρξη του προγράμματος «Διασυνδέοντας την Ευρώπη (CEF-Connecting Europe Facility )», που ξεκινάει τον προσεχή Οκτώβρη 2023.»

Τι βγήκε όμως σαν συμπέρασμα;; Βγήκε η μεγάλη ψευτιά που είχε πει ο κύριος Κασαπίδης στον απολογισμό που έκανε στις 7 Ιουλίου 2022 στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας σχετικά με το κόστος της πρότασης μας.

Είχε πει τότε ο κύριος Περιφερειάρχης πως το κόστος της σιδηροδρομικής γραμμής { Ιεροπηγή (Καστοριάς) – Πτολεμαΐδας – Βέροια – Θεσσαλονίκη } είναι πάνω από 2 δισεκατομμύρια ευρώ!!!! Ζητήσαμε τότε με Δελτίο Τύπου να εμφανίσει τα στοιχεία και τις προμελέτες αν υπάρχουν αλλιώς είναι ψεύτης και υπονομεύει την περιοχή της Πτολεμαΐδας / Εορδαίας, ο κύριος Κασαπίδης μέχρι εχθές έμεινε βουβός!!! Εχθές όμως ο ίδιος διέψευσε τον εαυτό του, και αυτό γιατί;;;;

Μα γιατί ζήτησε από τον κ.Μουρουδέλη να ξεκινήσουν οι προμελέτες της σιδηροδρομικής σύνδεσης Κοζάνης – Βέροιας. Άρα ότι έλεγε τον Ιουλίου του 2022 ήταν (όπως το είχαμε γράψει) αυθαίρετο, και πως δεν υπήρχαν προμελέτες για την σύνδεση με Βέροια με την Κοζάνη, πολύ δε περισσότερο της Πτολεμαΐδας.

Οι μόνες μελέτες που έχουν εκπονηθεί και τις έχουμε δημοσιεύσει, είναι οι τρείς διαδρομές 1η Ιεροπηγή (Καστοριάς) – Κοζάνη, 2η Ιεροπηγή (Καστοριάς) – Πτολεμαΐδα, και η 3η Ιεροπηγή (Καστοριάς) –Φλώρινα, και απο τις τρεις η οικονομικότερη και συντομότερη είναι η 2η την οποία ο κ.Κασαπίδης έχει "πνίξει" και προωθεί δολίως την 1η ενεργώντας ως Κοζανίτης Δήμαρχος!!!!

Ντροπή σας κύριε Κασαπίδη, σεις ένας άνθρωπος που ακούει τον πνευματικό του να ψεύδεται και να καταδικάζει μια περιοχή, αυτή της Πτολεμαΐδας / Εορδαίας με αυτόν τον τρόπο.

Αυτά λοιπόν τα όχι και λίγα για το ποιόν του κ. Κασαπίδη, ελπίζουμε η κοινωνία της Εορδαίας να έχει καταλάβει με ποιον «άνθρωπο» έχει να κάνει.

Όπως καταλαβαίνετε κ.Ραμπίδη άλλους αποκαλείτε «παπαγαλάκια» αλλά μάλλον στο ίδιο έργο θεατές είστε και σεις ο ίδιος.

ΤΟ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ / ΕΟΡΔΑΙΑΣ