Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011 20:43

ΥΠΟΥΡΓΕ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ;

ramidisτου Μιχάλη Ραμπίδη*

Στην συνεδρίαση του ΚΤΕ διοικητικής μεταρρύθμισης, οι αγωνιούντες πράσινοι βουλευτές, παρακάμπτοντας το θέμα ημέρας που ήταν για το πειθαρχικό δημοσίων υπαλλήλων, περί άλλων τύρβαζαν. Υπουργέ προλαβαίνουμε να φύγουμε; ρώτησε ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ και πρώην νομάρχης Π Δημητρουλόπουλος τον κ Δ. Ρέππα.
Η γνωστή κ Μιλένα Αποστολάκη είπε ..

στην ίδια συνάντηση στον κ Ρέππα: '' Όταν μπήκαμε στο μνημόνιο μας κατηγορούσαν για αναλγησία, τώρα μας χρεώνουν και ανικανότητα. Αυτό το μήνυμα δεν αντέχεται''.
Στην σημερινή τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας, το ενδιαφέρον της πλειοψηφίας των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στρέφεται στην άσκηση κριτικής της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας αναποτελεσματικά τα μέλη της. Προσβλέποντας ενδεχομένως σε νέο ανασχηματισμό και αγνοώντας τον επερχόμενο διωγμό της κυβέρνησης, υπονοούν ότι αν γίνουν υπουργοί θα το .
Η αμφισβήτηση της εκτελεστικής εξουσίας από τους κυβερνητικούς βουλευτές, κορυφώνεται με την απαίτησή τους, οποιαδήποτε νέα επώδυνα μέτρα να εγκριθούν από την κοινοβουλευτική ομάδα και όχι από κυβερνητικά όργανα.
Το πιο και φιλοσοφημένο το απεύθυνε στον Υπ. διοικητικής μεταρρύθμισης ο φιλόλογος βουλευτής Ιωαννίνων Μ. Παντούλας: ''Αν δεν περιλαμβάνεται στο ενιαίο μισθολόγιο και η Προεδρία της Δημοκρατίας (όχι η βουλευτική αποζημίωση) να μην το φέρεται στη βουλή''. Δεν αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα (Βήμα 21-9-11) αν ο Υπουργός του υπενθύμισε ότι στον συμπατριώτη του πρόεδρο τα δανεικά ... για το που έλεγε και ο αείμνηστος Γιαννόπουλος.
Εκείνο όμως που αφήνει τους πολίτες άναυδους και αηδιασμένους είναι η μεγάλη τους αγωνία για το βουλευτικό τους μέλλον. Οποιαδήποτε καταστροφική για το λαό κυβερνητική απόφαση, πρέπει απαραίτητα να συνοδεύεται και από την άνωθεν επιβεβαίωση ότι δεν θα γίνουν εκλογές, για να έχει πιθανότητες να ψηφισθεί. Τρέμουν την επανεκλογή τους και συσπειρώνονται κατά των πρόωρων εκλογών. Αρκεί να βολεύονται στα υπουργικά ή έστω στα βουλευτικά έδρανα κι ας εξαθλιώνουν τους Έλληνες.
Ορθότατα ρωτά ο Κώστας Σκανδαλίδης ''ποιος θα διαχειριστεί τα νέα μέτρα; Ως που φτάνει η νομιμοποίησή μας και ως πότε είμαστε εξουσιοδοτημένοι να το κάνουμε αυτό; Άποψη που υποστηρίζει και ο Μίμης Ανδρουλάκης. Ποιος θα αντέξει στη σκληρότητα των νέων μέτρων που θα κληθούν να ξαναψηφίσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και πως οι ίδιοι θα συμμετέχουν στην εφιαλτική διαδικασία ψήφισης αμέσως μετά, του νέου προϋπολογισμού;
Οι βουλευτές έχασαν την ψυχραιμία τους, κάνουν χοντρά λάθη στους υπολογισμούς τους, αποκαλύπτοντας την αμφισβητούμενη ή και ανύπαρκτη ποιότητά τους. Είναι προσκολλημένοι ακόμα στο δόγμα του αείμνηστου Ε. Αβέρωφ για το και κυριολεκτικά συμπεριφέρονται σαν άβουλα κατοικίδια της στάνης, χωρίς αξιοπρέπεια, εγωισμό και ευθύνη. Δίχως όρια στα χειρότερα που μπορούν να φορτώσουν τους Έλληνες. Πιστεύουν ακόμα οι αφελείς ότι αν τους περιλάβει ο σερ μνημονιολόγος (ΓΑΠ) στη λίστα φτάνει και περισσεύει. Ούτε καν υποψιασμένοι δείχνουν για το επερχόμενο φούμο ...
Αντίθετα ο λαός επευφημεί και θα δικαιώσει πιθανότατα αυτούς που εγκατέλειψαν τη σιγουριά; της στάνης για να σταθούν δίπλα του. Οι πολίτες τελειώνουν παράλληλα με τα ρουσφέτια, την ανομία την ασυλία και τα προνόμια. Έρχονται οι αγανακτισμένοι ψηφοφόροι, αποφασισμένοι να πάρουν μαζί με τα χρωστούμενα και την εκδίκησή τους. Εσείς δυστυχία και απολύσεις για το λαό και οι ψηφοφόροι απολυτήριο στην καταστροφική και αδόκιμη θητεία σας

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011 20:49