Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011 16:46

ΠΑΡΑΝΟΜΟ , ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ & ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟ το νέο «χαράτσι» στα ακίνητα

nanopoulouτης  Α. Νανοπούλου

Το νέο «χαράτσι» στα ακίνητα είναι ο πιο άδικος και κατάφωρα παράνομος φόρος που πρέπει να ακυρώσει άμεσα η ελληνική δικαιοσύνη. Τα ακίνητά τους οι ιδιοκτήτες στην Ελλάδα τα απέκτησαν από προϊόν της εργασίας τους, για το οποίο φορολογήθηκαν με τους υψηλότατους εν Ελλάδι φορολογικούς συντελεστές (αν κάποιοι τα απέκτησαν άλλως , να τα πάρουν από αυτούς). Πλήρωσαν στην συνέχεια τον υψηλό φόρο μεταβίβασης , όταν τα αγόρασαν.

Πλήρωσαν ακόμη μέχρι να συγκεντρώσουν τις οικονομίες για να τα αποκτήσουν, φόρο για τους τόκους των καταθέσεων τους (10%). Πλήρωσαν επιπρόσθετα φόρο για να τα μεταβιβάσουν στα παιδιά τους. Πλήρωσαν ΕΤΑΚ, ΤΑΠ, ΦΜΑΠ και θα συνεχίσουν να πληρώνουν. Πληρώνουν για τα πενιχρά πλέον εισοδήματα από τα ακίνητά τους ισχύοντες αυξημένους φόρους εισοδήματος, αλλά και την νέα ειδική εισφορά αλληλεγγύης που υπολογίζεται και επί των μισθωμάτων και των φόρων .
Δηλαδή τα φορολογούν πάνω από 10 φορές για να καλύψουν την ανικανότητά τους και την ατολμία τους να λάβουν έστω και ένα μέτρο από τα λεγόμενα διαρθρωτικά , που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία.
Είναι ανήθικο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να συνεχίσει να μας κοροϊδεύει. Να μαζεύει από εμάς φόρους και να προσλαμβάνει από το παράθυρο όλους τους κομματικά ημέτερους χωρίς ΑΣΕΠ , με τερτίπια , αυξάνοντας τις δημόσιες δαπάνες . Δεν μπορεί να κόβονται οι μισθοί και οι συντάξεις των Ελλήνων , για να διορίζεται ο κομματικός στρατός του ΠΑΣΟΚ.
Τα ακίνητα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων αποκτήθηκαν με στεγαστικά δάνεια, είναι υποθηκευμένα και μέσα στην κρίση είναι αμφίβολο αν θα διατηρηθεί το 50% από αυτά. Ο κόσμος αδυνατεί να πληρώσει τις δόσεις των στεγαστικών και τώρα θα πληρώσει και ειδικό τέλος ;
Διορίζουν ασύστολα και ζητούν από εμάς να πληρώσουμε τα ρουσφέτια τους ; Τηρήθηκε μήπως η αναλογία 10 προς 1 για τις προσλήψεις ; Να δώσουν πίνακες με τις μετατάξεις που δήθεν έκαναν στους αργόμισθους των διάφορων οργανισμών , υπηρεσιών και δημοσίων επιχειρήσεων. Να μας πουν μέχρι πότε θα πληρώνουμε τον ΟΣΕ για τις άθλιες υπηρεσίες του και τα διάφορα ιδρύματα και τις Μ.Κ.Ο. με προσλήψεις από την πίσω πόρτα.
Η ελληνική δικαιοσύνη πρέπει να δώσει απάντηση στην παράνομη αναδρομική πεμπτοφορολόγηση των ιδίων εισοδημάτων των νομοταγών πολιτών. Εχουν καταλύσει κάθε έννοια Ευνομούμενης Πολιτείας και είναι ώρα όλοι μαζί να αντιδράσουμε σθεναρά. Η ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κρίση είναι πανθομολογούμενη . Η επιτροπεία της χώρας δεδομένη. Ένα είναι βέβαιο ότι όσο νωρίτερα φύγουν τόσο καλύτερα για τον τόπο μας.
Το δικαίωμα της ιδιοκτησίας προστατεύεται από το Σύνταγμα και είναι αντισυνταγματικός ο νόμος που στην ουσία την καταργεί από την επανειλημμένη και αναδρομική υπερφορολόγηση.
Επί πλέον η Δ.Ε.Η. Α.Ε. συνάπτει ένα συμβόλαιο με τον χρήστη κάθε ιδιοκτησίας , όπου δεν εξουσιοδοτείται να τον επιβαρύνει με φόρους υπέρ τρίτων. Και τελικά τι είναι η Δ.Ε.Η. είναι δημόσια ή ιδιωτική ; Γιατί μας κοροϊδεύουν φορώντας της μία το καπέλο της ιδιωτικής , μία της δημόσιας ανάλογα πως συμφέρει στους ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ πολιτικούς «Ταγούς» (τρόπος του λέγειν) αυτής της χώρας.
Μπορούν το νέο φόρο να τον ονομάσουν φόρο ανικανότητας , φόρο ασυνέπειας ή φόρο κρατικής ανυποληψίας, αλλά σε καμμία περίπτωση δεν δικαιούνται να τον εισπράξουν μέσω Δ.Ε.Η. Καταργούν την ελευθερία των συμβάσεων , καταλύουν αρχές όπως της αναλογικότητας και της ισότητας .
Αν όλα αυτά τα χρόνια δεν δημιούργησαν ίδιους κρατικούς εισπρακτικούς μηχανισμούς , αν οι συνδικαλιστές τους κατέλαβαν τις θέσεις στις Δ.Ο.Υ. για να πολιτεύονται και να αποσπώνται στα βουλευτικά γραφεία. Αν ακόμη δυο χρόνια προαναγγέλλουν μέτρα, καταστρέφουν την ψυχολογία της αγοράς χωρίς εν τέλει να υλοποιούν ούτε ένα από αυτά, να πάρουν τα δις που τους λείπουν από τις σκανδαλώδεις συμβάσεις , από τους Τσουκάτους και τους Τσοχατζόπουλους και να μη εκβιάζουν τον κοσμάκη οι «ευτραφείς ουσία και λόγω» υπουργοί με το ηλεκτρικό, γιατί επιτέλους είμαστε περήφανος λαός και όχι κάτοικοι της «Μπαμπανίας» .
Είμαι βέβαιη ότι ο λαός θα απαντήσει με την συντριβή τους στις εκλογές και την εξεύρεση πολιτικής λύσης , πριν δοθεί η λύση από τα δικαστήρια.
Τέλος πρέπει να θυμίσουμε στους κυβερνώντες ότι βάσει του ΄Αρθου 4 παρ. 5 του Συντάγματος «Οι Ελληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους » .

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011 16:50