Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021 15:15

Απο το "δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ" σήμερα τρέχουν να του δώσουν συγχαρητήρια

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβά

Ο Γιάννης #Αντετοκούνμπο παρότι γεννήθηκε στην Ελλάδα, έλαβε την ελληνική ιθαγένεια το 2013 στην έναρξη της καριέρας του στα Ντραφτ του NBA. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

στην κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου είχε καταργήσει το νόμο Ραγκούση (2010) που έδινε ελληνική ιθαγένεια σε όποιο παιδί είχε γεννηθεί στην Ελλάδα, δηλαδή στον Γιάννη και στους εκατοντάδες Γιαννηδες της ελληνικής επικράτειας.

Ο Γιάννης πήρε ιθαγένεια γιατί δε μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά. Ο Σαμαράς η πολιτική του οικογένεια και οι πολιτικοί του επίγονοι τον "αγκάλιασαν" από ανάγκη και σήμερα πολλοί εξ αυτών δηλώνουν υποκριτικά "περήφανοι", πάλι εξ ανάγκης. Γιατί δεν μπορείς να χαίρεσαι για τον Γιάννη αλλά να κάνεις ότι περνά από το επίσημο κυβερνητικό χέρι σου για να διώξεις από την γειτονιά του Γιάννη, τους συμπατριώτες του και τους άλλους κατατρεγμένους μετανάστες και πρόσφυγες.

Ο Γιάννης μαζί με το Αμερικανικό κύπελλο σηκώνει ψηλά με τα χέρια του κι ένα δάκρυ, των εν Ελλάδι αθέατων, νεαρών αγοριών και κοριτσιών μεταναστών και προσφύγων που με βάση τις επιταγές και τους νόμους της ΝΔ "δεν θα γίνουν Έλληνες ποτέ".

Το 2020 η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψήφισε νόμο που οι μετανάστες φίλου του Γιαννη και κάθε Γιάννη δεν θα καταφέρουν να πολιτογραφηθούν ως Ελληνες

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021 15:36
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.