Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015 10:11

Οι τρύπες

Γράφτηκε από την

της Ευγενίας Ηλιοπούλου

Και ξαφνικά το σπίτι μου γέμισε τρύπες. Στα κατάλευκα ντουβάρια του. Δεν ήταν και τόσο ξαφνικά. Μάτωσα αλλά συγκέντρωσα τις υπογραφές (510 χιλιοστά= ψήφοι).

Παρακάλεσα και έτρεξα να βρω μία έμπιστη εταιρεία,έκανα αίτηση και πλήρωσα την προκαταβολή. Συνειδητή ήταν η απόφαση να βάλω αυτόνομη θέρμανση σε μία πολυκατοικία η οποία τα τελευταία δύο χρόνια έκοψε το αέριο και γέμισε με υγρασία και παγωνιά. Από τα 24 διαμερίσματα μόνο 8 πληρώναμε τα κοινόχρηστα. Το επακόλουθο γνωστό στην μισή Αθήνα. Η εταιρεία διαχείρισης έφυγε παίρνοντας και το αποθεματικό μας των 8000 ευρώ. Έτσι δεν υπήρχαν πολλές επιλογές για τους ιδιοκτήτες και τους ένοικους της πολυκατοικίας μου. Ή θα πήγαιναν να μείνουν αλλού ή θα πλήρωναν τρελά λεφτά στην ΔΕΗ. Φυσικά υπήρχε και η λύση να μην κάνεις τίποτα Έτσι και έκανα. Ένα χρόνο άντεξα αντρίκια αλλά και αρρώστησα δύο φορές. Την δεύτερη χρονιά δεν αρρώστησα (ακόμα) αλλά που θα πάει η γρίπη με περιμένει στην γωνία. Με θερμοκρασίες αξιοζήλευτες (έξω 5 μέσα 12, έξω 16 μέσα 14 και πάει λέγοντας) και με μία απίστευτη υγρασία 80-100 δεν είχα πολλές εναλλακτικές λύσεις. Αγόρασα και συνάμα ερωτεύτηκα τρελά τον θερμοπομπό μου (τον λένε Μίτσο).Όπου πήγαινα το ΄΄ έτρεχα΄΄ μαζί μου. Οι θερμοκρασίες, μέσα στο σπίτι μου, πλησίασαν το φυσιολογικό επίπεδο αλλά και πάλι ανησυχώ για τα ήσυχα και κυρίως ζεστά γεράματά μου.

Οι τρύπες γέμισαν μπρούντζινες σωλήνες και το βουητό του Black-Decker μου πήρε τα αυτιά. Ανακάλυψα ότι με ανοικτά όλα τα παράθυρα (για την σκόνη και την ευχέρεια κινήσεων) η μόνη που κρύωνε ήμουνα εγώ που καθόμουν και τους παρακολουθούσα. Οι εργάτες με μπλουζάκια μόνο δούλευαν άνετα. Άρα όποιος δουλεύει δεν κρυώνει! Σε λίγες ημέρες όλα θα τελειώσουν και θα ξαναγυρίσω στην μοναξιά των στοχασμών και στην ζεστή ατμόσφαιρα του σπιτιού μου. Η πολυπόθητη αυτόνομη θέρμανση θα είναι στην διάθεση μου. Οι τυπικές διαδικασίες θα μου πάρουν 3 μήνες άρα το 2015 πέρασε χωρίς θέρμανση αλλά οι σοφοί μας γέροι λένε ότι πριν πεινάσουν μαγειρεύουν! Θα είμαι έτοιμη για το 2016! Δεν θα κρυώνω το 2016!

Όπως πάντα οι σκέψεις μου, σχετικά με τις τρύπες που διατάραξαν την ομορφιά και την ησυχία του σπιτιού μου ,με παρέπεμψαν στην χώρα μας και τα δεινά που τραβάει ο ελληνικός λαός και η καινούργια κυβέρνηση. Και εδώ δεν υπάρχει θέρμανση επειδή πολλοί δεν πληρώσανε τα κοινόχρηστα. Και εδώ κόπηκε το αέριο και φύγανε μερικοί με το αποθεματικό αφήνοντας τον ελληνικό λαό να τρέμει μέσα στο κρύο και στην παγωνιά. Και εδεί υπάρχουν πολλές τρύπες που πρέπει να καλυφτούν. Πολλά χρέη ,υπερβολικά πολλές και αβάσταχτες υποχρεώσεις και κυρίως η υπεύθυνη και αποτελεσματική στάση απέναντι σε αυτές τις εκκρεμότητες. Άντε εγώ γέμισα με τρύπες το σπίτι μου αλλά με χρονικό ορίζοντα 5 ημερών. Εδώ μιλάμε για 7 χρόνια και για μία κατσαρόλα που έχει μεταμορφωθεί σε σουρωτήρι. Ποιά από τις τόσες θα γεμίσουν και ποιός θα μας χρηματοδοτήσει με λογικούς όρους; Πράγματι η κυβέρνηση πάλλετε ανάμεσα στο πολλά υποσχόμενα και τα λίγα εφικτά αλλά...είναι μία αριστερή κυβέρνηση ! Η λαϊκή εντολή επιβάλει και την ειλικρινή ενημέρωση του λαού για τις διαπραγματεύσεις και την έκβαση των οικονομικό-πολιτικων χειρισμών. Είναι δεδομένη η άρνηση των ΄΄φίλων΄΄ μας ευρωπαίων. Σε ένα σκληρό παζάρι πάντα ζητάς πολλά για να πάρεις πιο λίγα .Είναι γνωστή η στάση απέναντι σε μία αριστερή κυβέρνηση .Οι έλληνες αριστεροί ή δεξιοί δεν πρέπει να έχουν διαφορετική στάση απέναντι στις διαπραγματεύσεις επειδή όλοι βράζουμε στο ίδιο καζάνι. Το θέμα μας δεν είναι οικονομικό αλλά πολιτικό και αυτοί θέλουν να μας ελέγχουν. Αυτό τους καίει εκεί στην Ευρώπη. Εδώ στην Ελλάδα όλοι κρυώνουμε!

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015 10:19
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ποιός φοβάται την σύγκρουση; H ώρα των αποφάσεων »