Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 25 Αυγούστου 2013 22:50

Επεσε η αυλαία στο 15ο Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής της Κοζάνης με την παράσταση της όπερας του Henry Purcell "Διδώ και Αινείας" (video)

Η Οπερα παιχτηκε στους χώρους του  εργοστασίου Κικκή Η Οπερα παιχτηκε στους χώρους του εργοστασίου Κικκή

Ολοκληρώνεται απόψε το 15ο Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής της Κοζάνης με την επαναληπτική παράσταση της όπερας του Henry Purcell  "Διδώ και Αινείας" στο εργοστάσιο Κική.

Η παράσταση σκηνοθετήθηκε από τον Παναγιώτη Αδάμ και τη μουσική διεύθυνση ανέλαβε η Ζωή Τσόκανου η οποία κατάγεται από την περιοχή της Κοζάνης αλλά ζει και εργάζεται στην Ζυρίχη. Τα σύνολα και τους τραγουδιστές προετοίμασαν η Έμη Τσιούρα, η Μαρίνα Βουλογιάννη και η Ελένη Λιώνα.

Το έργο είναι γραμμένο το 1688 και παραμένει ένα από τα πιο πολυπαιγμένα και αγαπητά έργα της μπαρόκ εποχής και οι μαθητές του Σεμιναρίου το απέδωσαν με ιδιαίτερα υψηλή πιστότητα και επαγγελματική σκηνική δράση. Στους ρόλους των πρωταγωνιστών ο Daniel Bentz και η Βάλια Μαυρίδου

.

ΑΙΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΔΩ : Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΤΡΑΓΙΚΟΥ ΕΡΩΤΑ

Η Όπερα του Henry Purcell (Χένρι Πέρσελ - Βικιπαίδεια) «Διδώ και Αινείας»  (Dido and Aeneas - Wikipedia) βασίζεται στον έρωτα των δύο πρωταγωνιστών, της βασίλισσας της Καρχηδόνας, Διδούς, και του Αινεία που φιλοξενείται στα ανάκτορά της, μετά την καταστροφή της Τροίας. Μάγισσες και πνεύματα προσπαθούν να καταστρέψουν τη βασίλισσα, διώχνοντας μακριά τον Αινεία, δήθεν κατ΄εντολή του Δία, και οδηγώντας τη Διδώ να διώξει τον αγαπημένο της, καθώς πιστεύει ότι την εγκαταλείπει σκόπιμα, και στη συνέχεια να αυτοκτονήσει. Μετά το θρήνο της Διδούς –ένα από τα πιο συγκινητικά κομμάτια της Μπαρόκ Μουσικής– το δράμα ολοκληρώνεται με το χορό, που σχολιάζει την τραγική μοίρα του ανθρώπου.

Μπορείτε να διαβάσετε το λιμπρέτο της όπερας , πατώντας εδώ: PURCELL DIDO AND AENEAS LYRICS

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 25 Αυγούστου 2013 23:08