Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 11:35

Δύο παραστάσεις αφήγησης για την πρόληψη της εξάρτησης Κοζάνη

Το κέντρο πρόληψης της εξάρτησης «Ορίζοντες» του Ο.ΚΑ.ΝΑ. σε συνεργασία με το Διεθνές φεστιβάλ Αφήγησης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης προσκαλούν από το Πήλιο τον αφηγητή και παιδαγωγό Δρ. Στέλιο Πελασγό την Τρίτη 11 και την Τετάρτη 12 Μαίου 2013

με αφορμή την επικείμενη παγκόσμια ημέρα για την καταπολέμηση των ναρκωτικών. Τρία Δημοτικά σχολεία χωριών της περιοχής Κοζάνης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση αφήγησης «Μην Φοβάσαι. Παραμύθια για να νικήσεις το φόβο». Παιδαγωγικός στόχος δεν είναι μόνο η χαρά και η αισθητική απόλαυση αλλά και ο αναστοχασμός πάνω στον Φόβο, ένα συναίσθημα τόσο χρήσιμο όσο και καταστροφικό. Ο φόβος σχετίζεται άμεσα με την εξάρτηση γιατί μπορεί να μας προστατεύσει αλλά και γιατί μπορεί να μας εγκλωβίσει.

Η δράση αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια το φεστιβάλ αφήγησης του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης να συνεργαστεί με όσο τον δυνατόν περισσότερους φορείς της περιοχής και να προσφέρει τα οφέλη της προφορικής λογοτεχνίας και αφήγησης, τα οποία δεν είναι μόνο καλλιτεχνικά αλλά και παιδαγωγικά, σε όσους τα χρειάζονται. Από την άλλη οι «Ορίζοντες» αναζητούν με την σειρά τους κοινωνικές συμμαχίες αλλά και νέους παιδαγωγικούς τρόπους που θα βοηθήσουν στην πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών.

Η παράσταση «Μην Φοβάσαι» έχει ήδη παρουσιαστεί με επιτυχία σε σχολεία και θέατρα στην Αθήνα, τα Ιωάννινα, την Πρέβεζα, την Πάτρα και στον Φιλοπρόοδο σύλλογο Κοζάνης στα πλαίσια του 5ου Διεθνούς φεστιβάλ αφήγησης και τεχνών του λόγου ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης. Με την νέα σχολική χρονιά η περιοδεία θα συνεχιστεί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να βρουν πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.storytelling.gr ή να στείλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 11:41