Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2023 14:09

Πιερρακάκης στην Σύνοδο των Πρυτάνεων: "η Ελλάδα πρέπει να βγει από έναν εθνικό εξαιρετισμό στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση"

Ερωτώμενος μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου των Πρυτάνεων για το θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων ο υπουργός Παιδείας

Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε ότι ως απόφοιτος του Ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου το  πανεπιστήμιο δεν έχει να φοβηθεί τίποτα» και πρόσθεσε λέγοντας ότι  η χώρα μας πρέπει να βγει από ένα εθνικό εξαιρετισμό που έχει στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση σε σχέση με τα μη κρατικά πανεπιστήμια.  Αυτό πάμε να λύσουμε -τόνισε ο κ. Πιερρακάκης- και τίποτα παραπάνω,  ο Στρατηγικός μας στόχος είναι το δημόσιο πανεπιστήμιο». Πρόσθεσε ότι «το επόμενο διάστημα θα υπάρχει μεγαλύτερη εξειδίκευση στην πρόταση μας για τα μη κρατικά πανεπιστήμια» υπογραμμίζοντας ότι «το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο και η αναβάθμιση του είναι ο απόλυτος στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης και σε αυτό το πλαίσιο κινούμε τον διάλογο με όλα τα πανεπιστήμια με όλες τις πρυτανικές αρχές».  Τέλος ο κ. Πιερρακακης υποσχέθηκε ότι μια σειρά από ζητήματα καθημερινότητας  όπως η γραφειοκρατία που ταλαιπωρούν καθώς και ορισμένα ζητήματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα θα προσπαθήσουμε να τα διαχειριστούμε με διάλογο μεταξύ μας.

Οι Ευρωπαϊκές προκλήσεις για τα Ελληνικά ΑΕΙ, στον διάλογο της 103ης Συνόδου Πρυτάνεων που γίνεται στην Καστοριά.

Ο υπουργός Παιδείας στην 103η Σύνοδο των Πρυτάνεων στην Καστοριά. Διαμαρτυρία φοιτητών του ΠΔΜ

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πιερρακαης θα παρεκκλίνει του επίσημου προγράμματος και κατά την επιστροφή του θα κάνει μια ολιγόλεπτη στάση στις νέες εγκαταστάσεις της Πανεπιστημιούπολης στην Κοζάνη.  

Σπύρος Κουταβάς

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 15 Ιουλίου 2023 09:41