Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 09 Σεπτεμβρίου 2023 11:18

Δέκα γυναίκες διεκδικούν την θέση του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη Δυτικης Μακεδονίας

του Σπύρου Κουταβά

Δέκα γυναίκες επικεφαλής ψηφοδελτίων στην Περιφέρεια και τους δήμους της δυτικής Μακεδονίαςб δίνουν την μάχη για τον συνδυασμό τους αλλά και για το φύλο τους. Σε μια εποχή που πολλοί αντιμετωπίζουν τα κοινά ως χάσιμο

χρόνου από άλλα πιο "σημαντικότερα" διακυβεύματα, οι συγκεκριμένες κυρίες ανέλαβαν το ρίσκο να αποδείξουν το αντίθετο. Οτι η μάχη της αυτοδιοίκησης είναι μια μάχη για ένα καλύτερο αύριο στις πόλεις και τα χωριά τους. Πρόκειται για εννέα γυναίκες από την ηλικία των 64 έως την ηλικία των 32 ετών, οι οποίες έχουν ισχυρό αποτύπωμα σε όλους τους πολιτικούς χώρους, οι περισσότερες ανήκουν στο ΚΚΕ.  Ανεξαρτήτως των πολιτικών επιλογών και επιθυμιών του καθένα, οι παρακάτω υποψήφιες αξίζουν το σεβασμό και έχουν την εκτίμησή μας.

Γεωργία Ζεμπιλιάδου

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Αποκεντρωμένης διοίκησης Ηπείρου Δυτ. Μακεδονίας πρώην Ειδική Γραμματέας ΕΣΠΑ, μητέρα δύο παιδιών που ήδη σταδιοδρομούν επαγγελματικά. Δίνει εκ νέου την μάχη της Περιφέρειας σε μα κρίσιμη στιγμή για το μέλλον της περιοχής. Πολίτικά ανήκει στο ΠΑΣΟΚ κι ο Συνδυασμός της «ΕΛΠΙΔΑ» αυτή την φορά στηρίζεται και από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στον ρόλο τεχνοκράτη, ιδιότητα που είχε στα πολλά χρόνια της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας-  και του πολιτικού.

Τίνα Κουζιάκη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κοζάνη. Είναι μόλις 32 χρονών, απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ και μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής  Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Είναι μαχητική και στις φετινές εκλογές ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μάχεται για την θέση του Δήμαρχου Κοζάνης.  Εξελέγη βουλευτής με το ΚΚΕ στις εκλογές του Μαϊου 2023 ενω εχει  διετελέσει Γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ και Γραμματέας της ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ. Είναι μέλος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης.

Ρίτσα Σπυρίδου

Εχει σπουδάσει δημοσιογραφία εργάστηκε επί μακρόν ως δημοσιογράφος στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και στην ΕΡΤ3 κι είναι μητέρα δυο ενήλικων τέκνων. Το 2014 ήταν υποψήφια Περιφερειακή σύμβουλος με τον Γ. Δακή ενώ το 2019 ήταν υποψήφια δήμαρχος Σερβίων με την παράταξη «Στάση Σερβίων» και το 2023 δίνει εκ νέου την μάχη για την θέση της δημάρχου στα Σέρβια.

Ειρήνη Γκαμπράνη

Είναι ελεύθερη επαγγελματίας – Αρτοποιός, το 2019 ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος το 2014 με το Γιάννη Βήττα, το 2019 με τον Γ. Χαστά. Στη θητεία 2019 εώς σήμερα ήταν Δημοτική Σύμβουλος Βελβεντού και σήμερα διεκδικεί την θέση της δημάρχου στο Δήμο Βελβεντού επικεφαλής του συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Ασημίνα Αγγέλου

Είναι Νηπιαγωγός μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Φλώρινας και διεκδικεί της θέση του δημάρχου Φλώρινας με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωση". Πρώτη φορά επικεφαλής στο Δήμο Φλώρινας. Είναι παντρεμένη και έχει 3 παιδιά.

Συμέλα Γιαννιτσοπούλου

Είναι ελεύθερη επαγγελματίας με μακρά αυτοδιοικητική παρουσία. Εξελέγη το 2006 για πρώτη φορά ως μέλος του ΤΣ Βεγόρας και έκτοτε το 2010, 2014 και 2019 εκλέχθηκε ως δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αμυνταίου. Διεκδικεί την θέση του δημάρχου.  

Παναγιώτα Ντάγκα

Είναι Δασκάλα στο 3ο δημοτικό σχολείο Γρεβενών. Επί μακρόν υπηρετεί την τοπική αυτοδιοίκηση ως εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος από το 2011-2023 και πολιτικά ανήκει στο ΚΚΕ . Είναι μια δραστήρια και ενεργή πολίτης της πόλεως κι  είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών. Διεκδικεί την θέση του δημάρχου  με τον συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Μαρία Γεωργία Ιωάννου

Είναι ελεύθερη επαγγελματίας δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού και του εμπορίου στο Νεστόριο Καστοριάς. Είναι συνοδός βουνού και προπτυχιακή φοιτήτρια στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Είναι μητέρα δύο μικρών παιδιών και κατοικεί μόνιμα στο Νεστόριο.  Το 2011 εξελέγη δημοτική σύμβουλος, ενώ από το 2014-2019 διετέλεσε Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου. Στις προσεχείς Αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 είναι επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ» με στόχο  την οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική ευημερία και την πολυεπίπεδη ανάδειξη του Δήμου.

Ελένη Βλάχου

Είναι δραστήρια πολίτης στην κοινωνία του Άργους Ορεστικού και για πρώτη φορά θα είναι υποψήφια με την «Λαϊκή Συσπείρωση» για να διεκδικήσει την θέση του δημάρχου. Ειναι 30 ετών, Παιδίατρος, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΔΥΜ (Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων & Κέντρων Υγείας Δυτικής Μακεδονίας). Μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Πρώτη φορά σε εκλογές ήταν επικεφαλής στο Δήμο Καστοριάς.

Κάλη Κυριακίδου

Ειναι Πολιτικός Μηχανικός και Πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών το 2010 του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάζεται στην Καστοριά ως Πολιτικός Μηχανικός από το 2005. Από το 2009 υπάλληλος στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς. Ιδρυτικό μέλος της Εθελοντικής Επιστημονικής Ομάδας για την Προστασία της Λίμνης Καστοριάς. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Καστοριάς ως εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και εκλεγμενη περιφερειακη σύμβουλος απο το 2014 και Αντιπεριφερειάρχης μετα το 2019. Διεκδικεί την θέση του Δημάρχου Αργους Ορεστικού Καστοριάς.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023 14:41