Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2023 22:15

Ντιμπέιτ "καφενείο"

του Σπύρου Κουταβά

Εάν οι τρείς διεκδικητές της περιφέρειας βρίσκονταν σ’ένα δωμάτιο χωρίς κάμερες και δημοσιογράφους για να συζητήσουν με βάση τα προγράμματα τους τα της επόμενης ημέρας της δυτικής Μακεδονίας

θα τα πήγαιναν μια χαρά, καθότι οι τρεις τους είναι ευγενείς και καλοπροαίρετοι απέναντι σε συνομιλητές. Από την στιγμή όμως που στην συζήτηση υπεισέρχονται, οι κάμερες, οι δημοσιογράφοι και οι τηλεθεατές, τα πράγματα αλλάζουν.

Οι διεκδικητές Γιώργος Κασαπίδης, και Γιώργος Αμανατίδης  - ελάχιστα η Γεωργία Ζεμπιλιάδου- στην προσπάθεια τους να φανούν καλύτεροι στο κοινό που τους παρακολουθεί, κάνουν λεκτικούς διασκελισμούς η ελαφρώς γίνονται αγενείς ως προς τον συνομιλητής τους προσπαθώντας να κερδίσουν πόντους ακόμη και από ατάκες. Εδώ υπεισέρχεται ο ρόλος των δημοσιογράφων που έχουν την ευθύνη της διεξαγωγής της συζήτησης, της οργάνωσης της ως προς τα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν κι  εάν οι ομιλητές μπορούν να παρεμβαίνουν στις απαντήσεις των άλλων, τον χρόνο που μπορεί να διαθέτουν κλπ. Από τα παραπάνω τίποτα δεν ίσχυσε και αυτό δεν είναι ευθύνη των διεκδικητών της περιφέρειας αλλά των τριών δημοσιογράφων. Επίσης η κακή οργάνωση της συζήτησης είχε σοβαρό αντίκτυπο στον αριθμό των ερωτημάτων καθότι η χάβρα που επικρατούσε κάθε τρία λεπτά της συζήτησης λειτουργούσε εις βάρος του πλήθους των  ερωτημάτων που θα μπορούσαν να τεθούν.

Έτσι στο πιο σημαντικό σημείο που βρίσκεται σήμερα η δυτική Μακεδονία εξ αιτίας της απολιγνιτοποίησης Μητσοτάκη, την οποία ούτε ανακοίνωσε στους βουλευτές του η τον Περιφερειάρχη δεν ετέθη στην συζήτηση. Όπως δεν ετέθη και το θέμα των χιλίων προβλημάτων που έπονται της απολιγνιτοποίησης καθότι βρισκόμαστε στον 4 χρόνο της εξαγγελίας της  και δεν έχει δημιουργηθεί στην περιοχή μας ούτε μια θέση εργασίας. Επίσης, πέρσι τέτοια εποχή ο Άδωνις Γεωργιάδης συνοδεία Αμανατίδη και Κασαπίδη εγκαινίασαν ένα έργο που λέγεται  ΒΙΠΕ στην Κοζάνη  και που μέχρι σήμερα το μόνο που έχει γίνει είναι να πληρωθούν οι υπηρεσίες  Κέτερινγκ γνωστού επιχειρηματία της ΝΔ για την ημέρα της εκδήλωσης. Από την συζήτηση δεν γίναμε σοφότεροι για το τι πρεσβεύουν οι πρωταγωνιστές της Περιφέρειας ενώ πολλές φορές η κουβέντα λάμβανε διαστάσεις κοκορομαχίας ανάμεσα στους δύο ΝεοΔημοκράτες με κτυπήματα κάτω από την ζώνη, ενώ  μέχρι προχθές και για τέσσερα χρόνια κάθονταν συχνά πυκνά στα ίδια έδρανα των συσκέψεων όταν υπουργοί επισκέπτονταν στην περιοχή.

Η Γεωργία Ζεμπιλιάδου σε αυτό το απαράδεκτο σκηνικό συζήτησης κατάφερε στις λίγες φορές που της δόθηκε η δυνατότητα να πει πράγματα που αφορούν τις προτάσεις του συνδυασμού της. Βέβαια εάν αποχωρούσε σε ένδειξη διαμαρτυρίας από την συζήτηση νομίζω ότι θα’χε κερδίσει περισσότερα από την παραμονή της.

Ο Κασαπίδης ήρθε στο τηλεοπτικό τραπέζι με τον αέρα του παλιού πολιτικού ενω ήταν σφόδρα επιθετικός απέναντι στον Αμανατίδη. Ο τελευταίος έδειξε ουκ ολίγες φορές να αιφνιδιάζεται από την συζήτηση που σε πλείστες περιπτώσεις έμοιαζε με καφενείου ενώ στο θέμα  των ζημιογόνων προϋπολογισμών της ΑΝΚΟ έδειξε παντελώς απροετοίμαστος  να απαντήσει στην στιγμή. Απορώ που δεν περίμενε ότι θα δεχθεί μια τέτοια αναφορά από τον αντίπαλό του και πρόεδρο της εταιρίας.

Στο κλίμα εμφύλιας σύρραξης που καλλιεργούσε κυρίως ο Κασαπίδης απέναντι στον Αμανατίδη θυμίζοντας συνεχώς ότι ο τελευταίος είναι αγνώμονας στο πρόσωπο του πρωθυπουργού που τον έβαλε στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, η Γεωργία Ζεμπιλιάδου έδειξε να είναι έξω από τα νερά της καθότι αδυνατούσε να θέσει στο τραπέζι τα σοβαρά ζητήματα της ατζέντας που οι δύο Νεοδημοκράτες συνομιλητές της έχουν υπογράψει γονατιστοί στο τραπέζι του Μητσοτάκη ο καθένας βέβαια από την πλευρά του, δηλαδή ο Αμανατίδης ως βουλευτής της ΝΔ και ο Κασαπίδης ως ο περιφερειάρχης της ΝΔ.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου 2023 00:14