Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023 11:42

Η περίπτωση Κασσελάκη κι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Με αφορμή την συγκέντρωση Κοζάνης

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβά

Με αφορμή την χθεσινή παρουσία του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στην Κοζάνη και την ομιλία του με ερωτοαπαντήσεις στα μέλη και φίλους του κόμματός του επισημαίνω τα εξής.

Είναι εμφανές ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος πάσχει στην αφήγηση προς το ακροατήριό του. Αφηγείται στην Ελληνική γλώσσα με το αγγλικό συντακτικό και το αμερικανικό Storyboard. Το παραπάνω έλλειμα είναι κάτι που στο μέλλον μπορεί να εξαλειφθεί μετά από βοήθεια. Το γλωσσικό και νοηματικό αφήγημα του Κασσελάκη κινείται έξω από την κλασσική αριστερή νόρμα, χρησιμοποιεί εντελώς διαφορετικές εκφράσεις  ακόμη και λέξεις από τους συνυποψηφίους του για να διηγηθεί την ιστορία του, ενώ ιεραρχεί σε διαφορετική κλίμακα από τους άλλους υποψηφίους τα διακυβεύματα της επόμενης ημέρας για τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ένα στοιχείο που βάζει ψηλά στην ατζέντα του, είναι το κόμμα, όπου ζητά από τα μέλη να το ψηφίσουν για να αλλάξουν όλα, στην Κοζάνη είπε ότι "θα υπάρχει μόνο μια τάση η δημοκρατική τάση και καμία άλλη". Το δεύτερο στοιχείο είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και η ήττα του συστήματος Μητσοτάκη με αναφορές στα συστήματα διαπλοκής, δικαιοσύνης, ασυλίας τραπεζών, και μέσων ενημέρωσης. Και το τρίτο είναι το Κοινωνικό Κράτος με την ουσιαστική αποκέντρωση, ως πυλώνες της πολιτικής για την αναδιάρθρωση της χώρας. "Κανένας νέος που διαπρέπει στο εξωτερικό δεν θα γυρίσει πίσω σε μια κατεστραμμένη χώρα, όπου δεν θα έχει νοσοκομεία και σχολεία για τα παιδιά του ειδικά στην Περιφέρεια" επαναλαμβάνει συνεχώς στις ομιλίες του.

Ο Κασσελάκης φαίνεται ότι έχει αντιληφθεί πλήρως την δυσαρέσκεια σε συνδυασμό με την κούραση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ από τις επαναλαμβανόμενες ήττες, από την συνεχή και επαναλαμβανόμενη αμφιταλάντευση  στις επιθυμίες των εσωκομματικών τάσεων και πολύ περισσότερο έχει αντιληφθεί, την οργή που κυριαρχεί σε ευρύτερα στρώματα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ από την μεταχείριση που έχει επιφυλάξει το βαθύ Κράτος και οι ιδιοκτήτες της χώρας στο κόμμα της Αριστερας τόσο κατά τα χρόνια διακυβέρνησης όσο και κατά τα χρόνια της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η απλότητα διατύπωσης των μηνυμάτων του χωρίς φανφάρες για το τι σκέφτεται για το κόμμα αλλά και για το βαθύ Κράτος της διαπλοκής, φαίνεται ότι βρίσκουν ευήκοα ωττα σε ακροατήρια έξω από τον στενό κομματικό πυρήνα των οργανωμένων του κόμματος.

Εκτιμώ, ότι το πρόσωπο του Κασσελάκη ένα αδιευκρίνιστο μέρος της εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ το προσεγγίζει με ένα διττό τρόπο. Από την μια επιθυμεί να απαντήσει γρήγορα και με δυναμισμό στο διακύβευμα της κυβερνητικής εξουσίας, που είναι στρατηγικής σημασίας για το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης και από την άλλη θέλει να στείλει τους κεραυνούς της τιμωρίας στα ιστορικά στελέχη του κόμματος, την κομματική ιεραρχία που κατά την γνώμη της ευθύνεται για τις συνεχόμενες εκλογικές συντριβές και την συρρίκνωση της επιρροής του κόμματος στους πολίτες. Βέβαια αυτό που είναι αξιοπερίεργο και χρειάζεται να μελετηθεί είναι ότι τα παραπάνω αφορούν την εκλογική και όχι την κομματική βάση και για κάποιον που γνωρίζει τον εσωτερικό κομματικό λαβύρινθο και τις "φυλές" του ΣΥΡΙΖΑ, στην  χθεσινή συγκέντρωση Κασσελάκη στην Κοζάνη ήταν παρούσα η ευρύτερα εκλογική κι όχι η κομματική του βάση.

Αυτό που αναμένεται με ενδιαφέρον είναι εάν η τιμωρητική συμπεριφορά μερίδας του εκλογικού σώματος του ΣΥΡΙΖΑ για τα ιστορικά η κορυφαία του κομματικά στελέχη θα αποτυπωθεί στις κάλπες της Κυριακής

Δεν προξένησε εντύπωση ότι στην αίθουσα δεν υπήρχε παρουσία ούτε ως αντιπροσώπου μελών και στελεχών του κόμματος που περιστοιχίζουν την βουλευτή Καλλιόπη Βέττα ούτε άλλων που έχουν στοιχηθεί σε τάσεις όπως της ομπρέλας του παππά η της Αχτσιόγλου.

Τον Κασσελάκη υποδέχθηκαν με θέρμη δύο μέλη της ΚΕ που υπέγραψαν εξάλλου για τη υποψηφιότητά του ο Γιώργος Αδαμίδης που έχει μέλλον στις εξελίξεις του ΣΥΡΙΖΑ κι ο Γιώργος Ντζιμάνης που είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την Ζεμπιλιάδου. Επίσης ο πρώην γραμματέας Κώστας Πασσαλίδης απεύθυνε θερμό χαιρετισμό ενώ παρούσα ήταν κι η πρώην υποψήφια βουλευτής Βάσω Γκάσταρη που όπως όλα δείχνουν υποστηρίζει Κασσελάκη. Παρόντας κι ο δικηγόρος πρώην βουλευτής Γιάννης Θεοφύλακτος. Από αθέατη μεριά της αίθουσας  παρακολούθησε την εκδήλωση η πρώην υποψήφια βουλευτής Έφη Μιχελάκη.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023 12:28
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.