Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014 15:31

Λευκός καπνός για τον καλλιτεχνικό διευθυντή. Η Ελένη Δημοπούλου στο τιμόνι του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης

του Σπυρος Κουταβα

Η Ελένη Δημοπούλου θα είναι η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ.

Αυτό αποφάσισε η επιτροπή αξιολόγησης του διαγωνισμού που είχε συσταθεί από τον δήμο σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ. Η επιτροπή αρχικά αφού είδε τα βιογραφικά επέλεξε έξι υποψηφίους να περάσουν στον δεύτερο γύρο τους οποίους δέχτηκε σε ακρόαση σε μία διαδικασία που κράτησε πάνω από έξι ώρες. Η απόφαση της επιτροπής θα επικυρωθεί επισήμως σήμερα το βράδυ στο ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ που θα συνεδριάσει γιαυτό το λόγο και στην συνέχεια η θα πρέπει να επικυρωθεί απο το Δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης. 

Η Ελένη Δημοπουλου είναι δημιουργός της ομάδας «Εν δυνάμει» είναι μια ανεξάρτητη ομάδα ξεχωριστών νέων, συνομήλικων εθελοντών, γονιών και φίλων. Συστάθηκε από την Ελένη Δημοπούλου και τη Μαρία Ιωαννίδου το 2008 με σκοπό να στηρίξει και να διευκολύνει τα μέλη της να ενταχθούν ισότιμα στο κοινωνικό σύνολο. Η ομάδα δημιουργίας «Εν δυνάμει» οργανώνει, αναπτύσσει και προωθεί μεικτές καλλιτεχνικές, πολιτιστικές, κοινωνικές και εκπαιδευτικές δράσεις, δίνει βήμα σε δημιουργικούς ανθρώπους, υποστηρίζει την ανοιχτή πρόσβαση στην τέχνη και ενισχύει τη διάθεση για συμμετοχή, προσφορά και συνεργασία.
Επιθυμία του θεατρικού συνόλου «Εν δυνάμει» είναι η συμβολή του σε μια Τέχνη (εν προκειμένω τη θεατρική) που επιδιώκει τη ρήξη με την παραδοσιακή αντίληψη του κοινώς αποδεκτού, μια Τέχνη που συνειδητά απομακρύνεται από τις συμβατικές φόρμες κατανόησης της κοινωνικής ζωής. Η ομάδα, με την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ελένης Δημοπούλου, λειτουργεί από το 2011, έχοντας ως τώρα παρουσιάσει τα έργα: «Πρωινό άστρο» του Γιάννη Ρίτσου (2011), «Νόμιζα ήσουν ξένος» (μαρτυρίες προσφύγων και αποσπάσματα θεατρικών και λογοτεχνικών κειμένων, 2013), «Η Κυράνη του δάσους» της Φωτεινής Φραγκούλη (2013). Εκτός από τη Θεσσαλονίκη, οι παραστάσεις της
ομάδας έχουν παρουσιαστεί σε Αθήνα, Κωνσταντινούπολη και Χαλκιδική.
Η παράσταση «Ο άνθρωπος ανεμιστήρας ή πώς να ντύσετε έναν ελέφαντα» προέκυψε από την ασφυκτιούσα ανάγκη των μελών της ομάδας Εν δυνάμει να μοιραστούν ανοιχτά τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα από το πρίσμα ενός καλλιτεχνικού γεγονότος. 

Δείτε στο παρακάτω βίντεο  την νεα καλλιτεχνικη  Ελενη Δημοπουλου να μιλά στο TEDxThessalonikis

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014 15:52