Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010 11:26

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΛΕ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ ΖΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ενεργού Πολεοδομίας Κοζάνης Α.Ε. σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και τον Δήμο Κοζάνης, ανακοινώνει την έναρξη δωρεάν προγράμματος εκμάθησης υπολογιστών με το σύστημα Τηλε-Εκπαίδευσης (e-learning) του ευρυζωνικού δικτύου της ΖΕΠ Κοζάνης,

Το πρόγραμμα υλοποιείται στα πλαίσια του έργου «Ανάπτυξη Υπηρεσίας Τηλε-Εκπαίδευσης» που υλοποιεί η Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Δήμο Κοζάνης και την Δημοτική Επιχείρηση Ενεργού Πολεοδομίας Κοζάνης Α.Ε.

Το σύστημα Τηλε-εκπαίδευσης του ευρυζωνικού δικτύου της ΖΕΠ, είναι μια ηλεκτρονική πύλη όπου έχουν πρόσβαση όλοι μέσω διαδικτύου και μέσα από την οποία μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα για τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

-Χρήση Η/Υ και Διαχείριση Αρχείων (Γνωριμία με τις βασικές έννοιες γύρω από την χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του λειτουργικού συστήματος των Windows)

-Επεξεργασία Κειμένου (Εκπαίδευση στη λειτουργία του δημοφιλούς προγράμματος επεξεργασίας κειμένου Word 2007 που επιτρέπει τη δημιουργία, επεξεργασία, μορφοποίηση και εκτύπωση ηλεκτρονικών εγγράφων)

-Υπολογιστικά Φύλλα (Γνωριμία με την εφαρμογή Excel 2007, η οποία δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας υπολογιστικών φύλλων, που μπορούν να εκτελούν πολύπλοκους υπολογισμούς)

-Υπηρεσίες Διαδικτύου (Εισαγωγή στις υπηρεσίες που παρέχει το διαδίκτυο και εξοικείωση με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μέσω της εκπαίδευσης στη χρήση των προγραμμάτων Internet Explorer και Outlook Express)

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα τηλε-εκπαίδευσης περιλαμβάνει,

-Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση τηλε-εκπαίδευσης στο αμφιθέατρο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010 και ώρα 7:30μμ

-Σεμινάριο σε αίθουσα της Περιφέρειας στις 23-24 Αυγούστου 2010

-Διεξαγωγή on-line μαθημάτων με παρακολούθηση από το σπίτι κατά τη περίοδο 25 Αυγούστου έως 8 Σεπτεμβρίου 2010 με αντικείμενο την εκμάθηση του συστήματος τηλε-εκπαίδευσης

-Πρόσβαση στην κυρίως εφαρμογή ασύγχρονης τηλε-εκπαίδευσης και εκμάθηση των προαναφερθέντων θεματικών ενοτήτων.

Το πρόγραμμα τηλε-εκπαίδευσης, απευθύνεται σε όλους, άνδρες και γυναίκες από 15 ετών και άνω, που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους στο χώρο των υπολογιστών. Για την παρακολούθηση του προγράμματος τηλε-εκπαίδευσης, θα επιλεγούν 160 άτομα με πρώτο κριτήριο τον τόπο διαμονής τους:

(α) κάτοικοι της ΖΕΠ

(β) κάτοικοι του Δήμου Κοζάνης και

(γ) λοιποί ενδιαφερόμενοι

και με δεύτερο κριτήριο την σειρά υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής

Μετά την παρακολούθηση του προγράμματος, οι πολίτες θα έχουν διδαχτεί τις δυνατότητες του συστήματος και θα είναι σε θέση να ανακαλύψουν το πλήθος των επιλογών που αυτό προσφέρει. Σκοπός του προγράμματος είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις νέες τεχνολογίες έτσι ώστε να μπορούν να εφαρμόσουν τις γνώσεις αυτές στην καθημερινή τους προσωπική και επαγγελματική ζωή.
 

Για την παρακολούθηση του προγράμματος, απαιτείται η υποβολή αίτησης με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρηση Ενεργού Πολεοδομίας Κοζάνης, μέχρι και την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Να σημειωθεί πως το έργο της τηλε-εκπαίδευσης, έχει προϋπολογισμό, 72.000€, υλοποιείται από την Ανάδοχο εταιρεία «Cyberstream Technologies» και αφορά στην εγκατάσταση συστήματος τηλε-εκπαίδευσης, στον κεντρικό κόμβο του ευρυζωνικού δικτύου της ΖΕΠ και την εκπαίδευση μ’ αυτό 160 κατοίκων της ΖΕΠ και πολιτών του Δήμου Κοζάνης. 

Η τηλε-εκπαίδευση, ουσιαστικά αποτελεί το τρίτο κομμάτι του ευρύτερου έργου «Ανάπτυξη Έξυπνου Οικισμού στην Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας του Δήμου Κοζάνης της Γενικής Γραμματείας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την ονομασία Έξυπνος Οικισμός ΖΕΠ» συνολικού προϋπολογισμό 2,35 εκατ. € το οποίο χρηματοδοτήθηκε σε ποσοστό 100% από την Κοινωνία της Πληροφορίας.

Το κομμάτι των ψηφιακών υπηρεσιών που ήδη παρέχονται στις 250 συνδεδεμένες οικογένειες στη ΖΕΠ και σε 40 σημεία μέσα στην πόλη της Κοζάνης (Δημοτικές Υπηρεσίες, Νομαρχία Δικαστικό Μέγαρο, 14 σχολεία, κλπ), μέσω του Ευρυζωνικού Δικτύου της ΖΕΠ και του Μητροπολιτικού Δικτύου Οπτικών Ινών, συμπληρώνεται με μια ακόμη υπηρεσία, αυτήν της τηλε-εκπαίδευσης. Μια υπηρεσία που δεν περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στους συνδεδεμένους χρήστες του δικτύου της ΖΕΠ, οι οποίοι έχουν άμεση πρόσβαση με πολύ υψηλές ταχύτητες, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από οποιονδήποτε άλλον διαθέτει μια απλή σύνδεση στο internet.

Σήμερα, ο Δήμος Κοζάνης και η ΔΕΠΕΠΟΚ έχοντας την αμέριστη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα του Γενικού Γραμματέα Γ. Κύρκου, ολοκληρώνει με απόλυτη επιτυχία το πλέον πρωτοποριακό έργο ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα, παρά τα ιδιαίτερα πιεστικά χρονοδιαγράμματα και τις μεγάλες δυσκολίες για την έγκαιρη εξασφάλιση της χρηματοδότησης από ευρωπαϊκούς πόρους.
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010 11:30