Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2023 10:42

Ικανοποιητική προσέλευση με το άνοιγμα της κάλπης στον ΣΥΡΙΖΑ

Από τις οκτώ το πρωί της Κυριακής προσέρχονται στις κάλπες οι εκλογείς που συμμετέχουν στη διαδικασία ανάδειξης προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Οι κάλπες θα κλείσουν στις οκτώ το βράδυ και σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα αποτελέσματα

για το 50% των ψήφων αναμένεται να έχουν γίνει γνωστά λίγο μετά τις εννέα, ενώ τα τελικά κατά τις 10 με 10 και μισή απόψε. Όπως μεταδίδουν ρεπόρτερ της Δημόσιας Τηλεόρασης, η προσέλευση την πρώτη ώρα της διαδικασίας κρίνεται ιδιαιτέρως αυξημένη.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλες και όλοι από την ηλικία των 15 ετών και άνω, που είτε έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία έως τις 16 Σεπτεμβρίου είτε εγγραφούν ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, επιτόπου σε κάποιο από τα 570 εκλογικά τμήματα ανά τη χώρα. Όσοι είναι ήδη μέλη και όσοι εγγραφούν σήμερα μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας.

Μαζί τους πρέπει να έχουν αστυνομική ταυτότητα, ή διαβατήριο, ή δίπλωμα οδήγησης, ή βιβλιάριο Υγείας, ή άδεια διαμονής, ή visa, ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία έχει οριστεί καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ. Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 ετών οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Ηλεκτρονικά και την ίδια ώρα με τη δια ζώσης διαδικασία διεξάγεται η ψηφοφορία για τους κατοίκους εξωτερικού. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι έχουν εγγραφεί στον isyriza μέχρι και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις 14:00 ώρα Ελλάδας.

Εφόσον με βάση τα αποψινά αποτελέσματα, απαιτηθεί δεύτερος γύρος, αυτός θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου.

Πού ψηφίζουν οι υποψήφιοι πρόεδροι

  • Η Έφη Αχτσιόγλου θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο του Περιστερίου (Εκθεσιακός χώρος Δημαρχείου Περιστερίου, Καραθεοδωρή 1), στις 10:00.
  • Ο Στέφανος Κασσελάκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο του Περιστερίου (Εκθεσιακός χώρος Δημαρχείου Περιστερίου, Καραθεοδωρή 1), στις 12:30.
  • Ο Στέφανος Τζουμάκας θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο της Καλλιθέας (Σχολικό Συγκρότημα Αγίου Νικολάου, Λεωφόρος Ελ. Βενιζέλου 175), στις 12:00.
  • Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό Κέντρο Νέας Ιωνίας (1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, Κρήτης 77, Νέα Ιωνία), στις 13:00.
  • Ο Νίκος Παππάς άσκησε ήδη το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο της Καισαριανής (Δημαρχείο Καισαριανής, αίθουσα εκδηλώσεων, Βρυούλων 125 & Φιλαδελφείας). 

Στις τελευταίες τους τοποθετήσεις λίγες ώρες πριν από τις εσωκομματικές εκλογές, οι «μνηστήρες» της προεδρικής καρέκλας αναφέρθηκαν συγκεκριμένα  στη μαύρη επέτειο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα της Χρυσής Αυγής.  

πηγη: ΕΦ. ΣΥΝΤΑΚΤΏΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2023 10:47