Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 03 Μαϊος 2023 21:08

Πράσινο & Μωβ: Kατάθεση ένστασης στο Άρειο Πάγο για την απόφαση απόρριψης συμμετοχής του στις εκλογές

Ο συνασπισμός κομμάτων Πράσινο & Μωβ, σε συνεργασία με έγκριτους νομικούς, προβαίνουμε

σε όλες της απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αναθεωρηθεί η χθεσινοβραδινή απόφαση του Άρειου Πάγου, που αποκλείει τον συνασπισμό μας από τις βουλευτικές εκλογές.  

Η απόφαση του Α1 τμήματος δικαιολογεί τον αποκλεισμό του συνασπισμού αναφέροντας ότι - όπως και άλλα κόμματα - δεν υπέβαλε την απαραίτητη δήλωση στην ηλεκτρονική πύλη εντός της οριζόμενης προθεσμίας. 

Η εν λόγω απόφαση ωστόσο δεν ξεκαθαρίζει σε ποια παράληψη/καθυστέρηση αναφέρεται ούτε εξηγεί αν έχει ληφθεί υπόψη η απόφασή του Υπουργείου Εσωτερικών το βράδυ του Σαββάτου 30 Μαίου να παρατείνει τη σχετική προθεσμία μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, επειδή η ηλεκτρονική πύλη δεν λειτουργούσε σωστά. Παράλληλα, αρκετά κόμματα επίσης δεν ανταποκρίθηκαν πλήρως στην αρχική προθεσμία λόγω της δυσλειτουργίας της ηλεκτρονικής πύλης.

Πιστεύουμε ότι μπορούν να επιλυθούν οποιεσδήποτε παρανοήσεις ή επουσιώδεις τυπικές ελλείψεις στην ηλεκτρονική κατάθεση, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά για να δοθεί η δυνατότητα στους 249 υποψηφίους μας και στις 59 εκλογικές περιφέρειες να διεκδικήσουν την ψήφο του ελληνικού λαού. Θα σας ενημερώσουμε για κάθε νεότερο.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Μαϊος 2023 21:12