Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2022 19:31

Ερώτηση Κούλογλου σε Κομισιόν για την υπόθεση "Καϊλή"

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, με θέμα το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την εμπλοκή της Εύα Καϊλή.

Στην ερώτηση του, ο ευρωβουλευτής ζητά από την Κομισιόν να απαντήσει εάν η κα Καϊλή έχει προσεγγίσει τον Επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος επίσης είχε εξάρει με δηλώσεις του τις «μεταρρυθμίσεις» του Κατάρ, ή άλλους Επιτρόπους, προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις ή να υιοθετηθούν θέσεις υπέρ της χώρας του Κόλπου. Επίσης ζητά από την Επιτροπή να διευκρινίσει τι μέτρα προτίθεται να λάβει προκειμένου να ελέγξει τη δράση των λόμπι ώστε να προαχθεί η διαφάνεια και να προασπιστεί το κύρος των Ευρωπαϊκών Θεσμών. 

Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης, ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου δήλωσε σχετικά:

«Το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται η Εύα Καϊλή, δυσφημεί και τη χώρα μας. Την εικόνα της Ελλάδας έχει ήδη αμαυρώσει ο κ. Μητσοτάκης, σύμμαχος και υπερασπιστής της, με το σκάνδαλο των υποκλοπών. Δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου αναφέρονται και στον ρόλο του επιτρόπου κ. Σχοινά, που όπως και η κα Καϊλή είχε επαινέσει την πρόοδο της εργατικής νομοθεσίας στο Κατάρ των 6.500 εργατών που έχασαν τη ζωή τους. Καταθέτω για την υπόθεση ερώτηση στην Κομισιόν.

Το Ευρωκοινοβούλιο έχει περικυκλωθεί από ισχυρά λόμπι οικονομικών συμφερόντων. Ως μέλος του προεδρείου της Επιτροπής για την καταπολέμηση της διαφθοράς έχω καταθέσει τις προτάσεις της Αριστεράς για μεγαλύτερη διαφάνεια και περιορισμό της δύναμης των  λόμπι.  Η κα Καϊλή είχε ταχθεί εναντίον των προτάσεων, ψηφίζοντας με τη δεξιά και τη ΝΔ».

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2022 19:43