Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2022 08:57

Αναστέλλουν όλες αρμοδιότητες της Καϊλή από την αντιπροεδρία του Ευρωκοινοβουλίου

Η μεγάλη έρευνα που είναι σε εξέλιξη για τη διαφθορά ευρωβουλευτών σχετικά με το Μουντιάλ του Κατάρ οδηγεί την αντιπρόεδρο Εύα Καϊλή –η οποία φέρεται εμπλεκόμενη– εκτός του προεδρείου του Ε.Κ.

«Υπό το πρίσμα των συνεχιζόμενων δικαστικών ερευνών από τις βελγικές αρχές, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, αποφάσισε να αναστείλει με άμεση ισχύ όλες τις εξουσίες, τα καθήκοντα και τις αντιπροσωπείες στην Εύα Καϊλή υπό την ιδιότητά της ως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Μέτσολα, Γιούρι Λας.

Επίσης, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ανέφερε νωρίτερα πως με απόφαση της Μέτσολα «αναστέλλονται όλες οι αρμοδιότητες της Εύας Καϊλή», καθώς και πως «επισπεύδονται οι διαδικασίες για την οριστική καθαίρεση της από το Προεδρείο του ΕΚ».

Διαγραφές και δηλώσεις

Οι καταιγιστικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών οδήγησαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ /ΚΙΝ.ΑΛΛ., Νίκο Ανδρουλάκη, να αποφασίσει να διαγράψει από το κόμμα την κ. Καϊλή. Μάλιστα, ο κ. Ανδρουλάκης δεν δίστασε να μιλήσει για «Δούρειο Ίππος της Ν.Δ.».

«Είχα ενημερώσει πως η κυρία Καϊλή δεν θα είναι ξανά υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ γιατί λειτουργούσε ως Δούρειος Ίππος της Ν.Δ. Ήδη από τη στιγμή που έκανε τις δηλώσεις για το Κατάρ το ποτήρι ξεχείλισε. Άλλοι θα πουν ότι καθυστερήσαμε, άλλοι θα πουν ότι βιαστήκαμε. Σας λέω λοιπόν πως από τον Σεπτέμβριο είχα πει ότι η κυρία Καϊλή δεν θα είναι ξανά υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, η Ευρωομάδα των Σοσιαλιστών –μέλος της οποίας είναι η Εύα Καϊλή– ανακοίνωσε πως αποφάσισε να αναστείλει τη συμμετοχή της ευρωβουλευτή στην Ομάδα S&D με άμεση ισχύ, ως «απάντηση στις συνεχιζόμενες έρευνες».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα δήλωσε: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στέκεται σθεναρά κατά της διαφθοράς. Σε αυτό το στάδιο δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, εκτός από το να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε συνεργαστεί και θα συνεργαστούμε πλήρως με όλες τις αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε την πορεία της δικαιοσύνης».

 

► Η Εύα Καϊλή και τα υπόλοιπα τέσσερα άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση διαφθοράς, θα εμφανιστούν ενώπιον του Βέλγου ανακριτή μέχρι το πρωί της Κυριακής, ενώ στη 1 μετά το μεσημέρι θα γίνουν ανακοινώσεις από τις δικαστικές αρχές και θα γνωστοποιηθεί εάν θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης κατά των «5».  

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2022 09:01