Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013 09:27

Ο ΣΥΡΙΖΑ για το Μποδοσάκειο νοσοκομείο και την κατάργηση της επιθεώρησης Εργασίας

syrizaneoΣύμφωνα με συνέντευξη του κ. Στουρνάρα, επίκειτε ενοικίαση - εκποίηση νοσοκομείων (ποιών άραγε;) σε ξένες ασφαλιστικές εταιρίες.
Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής αποψιλώνεται σταδιακά η Πτολεμαίδα από τις υπηρεσίες υγείας και εργατικού ελέγχου, κατατείνοντας την από ισότιμη πόλη σε πόλη- παράρτημα.

Με τις ευλογίες και τις κοπιώδεις προσπάθειες της τοπικής πολιτικής ελίτ, είτε της συγκυβέρνησης είτε της αμιγώς κυβερνητικής που υπηρετείται ευλαβικά και από την Δήμαρχο Εορδαίας.
Συγκεκριμένα :

1. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
• Τα διασυνδεόμενα νοσοκομεία Μαμάτσειο-Μποδοσάκειο αποτελούν πλέον ενιαίο νομικό πρόσωπο με έδρα την Κοζάνη. Κίνηση αναιτιολόγητη, «τεχνικού» τύπου που υποκρύπτει όμως την πρόθεση για χειραγώγηση του νοσοκομείου Πτολεμαΐδας .
• Ενσωμάτωση του Ογκολογικού τμήματος από την Παθολογική κλινική λόγω έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ενώ ταυτόχρονα εκτελείται έργο επέκτασης των υποδομών για το Ογκολογικό. Πιθανόν η επέκταση χρειάζεται για να παραδοθούν οι κτιριακές υποδομές πλέον άρτιες στις ιδιωτικούς παρόχους υγείας.
• Η υποβάθμιση στην παροχή υπηρεσιών υγείας για την περιοχή από την μνημονιακή κυβέρνηση συνεχίζεται ενώ είναι γνωστό ότι:
- Το Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαϊδας καλύπτει της ανάγκες όχι μόνο της Εορδαίας αλλά όλης της Περιφέρειας.
- Λόγω της λειτουργίας των εργοστασίων-ορυχείων τα εργατικά ατυχήματα είναι συχνά ,η δημόσια υγεία είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη.
Η συρρίκνωση και ουσιαστικά το σταδιακό κλείσιμο νοσηλευτικών μονάδων (Ογκολογικού) αφαιρεί την δυνατότητα νοσοκομειακής περίθαλψης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Με δεδομένο τις περικοπές των μισθών και συντάξεων και αύξηση της φορολογίας ,η κατάσταση για τους ασθενείς γίνεται τραγική.
- Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί αναγκαία την ορθολογική κατανομή και ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας και των νοσοκομείων ανάλογο του έργου που εκτελούν, με αξιολόγηση και στελέχωση των με το απαραίτητο προσωπικό.
-Την άμεση ενίσχυση του νοσοκομείου Πτολεμαϊδας με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την πλήρη λειτουργία όλων των τμημάτων του.
-Εδώ θέλουμε να σημειώσουμε την (ήδη από το 2009) διατυπωμένη θέση του ΣΥΡΙΖΑ πως πρέπει να οργανωθεί ογκολογικό τμήμα για όλη την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας , ακριβώς λόγω του θλιβερού προνομίου μας να έχουμε αυξημένα ποσοστά νεοπλασιών στην περιοχή μας.

2. ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Η προσωρινή αναστολή του κλεισίματος του γραφείου της επιθεώρησης εργασίας στην πλέον βιομηχανική περιοχή της χώρας, δεν αναιρεί τον σχεδιασμό για κατάργηση του γραφείου στην Πτολεμαΐδα.
Οι –υπό κατάργηση- υπηρεσίες του Σ.ΕΠ.Ε προσέφεραν και προσφέρουν σημαντικότατο έργο παρά την τραγική υποστελέχωσή τους. Μια εργατούπολη όπως η Πτολεμαΐδα, κινδυνεύει να μείνει χωρίς Επιθεώρηση Εργασίας ενώ ταυτόχρονα λείπει από την περιφέρεια τμήμα επιθεώρησης μεταλλείων.
Με πραγματική στόχευση, την κατάργηση της δυνατότητας οποιουδήποτε ελέγχου σε σχέση με την παραβίαση των ήδη ισοπεδωμένων (ελέω μνημονίων) εργασιακών δικαιωμάτων, όπως επίσης των κανόνων , μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι αναγκαίο να ενισχυθούν άμεσα με εξειδικευμένο προσωπικό αλλά και μηχανολογικό εξοπλισμό, για τον έλεγχο της αγοράς εργασίας και την πάταξη της εισφοροδιαφυγής, οι υπηρεσίες του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει στους αγώνες των κατοίκων και των συλογικοτήτων της περιοχής για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης και επιζητεί να συνδιαμορφώσει ένα εναλλακτικό σχέδιο για τον τόπο μας .

Επιτροπή Αυτοδιοίκησης ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013 09:33