Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 15 Μαϊος 2023 19:55

Προεκλογικές "παρόλες"

Μ. Παπαδόπουλος ΝΔ και Π. Κουκουλόπουλος ΠΑΣΟΚ Μ. Παπαδόπουλος ΝΔ και Π. Κουκουλόπουλος ΠΑΣΟΚ

του Σπύρου Κουταβά

Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος υφ. Μεταφορών (2019-2023) στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, δηλώνει ότι

«αν θέλουμε να πάμε μπροστά, θέλουμε μια αυτοδύναμη Κυβέρνηση». (δελτίο τύπου που εστάλη απο το γρ.Τύπου του υπουργείου Υποδομών-Μεταφορών, έχοντας μετατρέψει το υπουργικό του γραφείο σε άτυπο προεκλογικό κέντρο).

Για όσους το έχουν ξεχάσει ο Μιχάλης Παπαδόπουλος ήταν υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης (2009) στην κυβέρνηση Καραμανλή 2007-2009  και υφ. Μεταφορών(2013-15) στην κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ. Επίσης ο  Μιχάλης Παπαδόπουλος εκλέγεται ανελλιπώς βουλευτής της ΝΔ στην ΠΕ Κοζάνης από το 2000 δηλαδή βρίσκεται στα σαλόνια της εξουσίας και της πολιτικής 23 χρόνια. Ο κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος που θέτει  δίλλημα στους ψηφοφόρους ότι μπορούμε να πάμε μπροστά μόνο με αυτοδύναμη ΝΔ,  είναι ο πολιτικός που άσκησε υπουργικά καθήκοντα όταν η ΝΔ ήταν αυτοδύναμη και η οποία έριξε στα βράχια την ελληνική Οικονομία καταστρέφοντας την Οικονομία και οδηγώντας στην φτώχεια και την ανέχεια εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας.  

Ο Πάρις Κουκουλόπουλος σε προεκλογική του ομιλία με αφορμή και αυτό που συμβαίνει στην γέφυρα των Σερβίων «ότι οφείλεται γιατί η περιοχή δεν έχει φωνή, δεν ακούγεται στα κέντρα λήψης των αποφάσεων». Ο κ. Κουκουλόπουλος για όσους το έχουν ξεχάσει ήταν υφυπουργός Εσωτερικών (2011-12) στην κυβέρνηση Παπανδρέου και Παπαδήμου στην συνέχεια,  ενώ το 2013 στην κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ανέλαβε Αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων. Αυτός που δηλώνει «ψηφίστε με για να έχει η περιοχή φωνή» ήταν ο βουλευτής και υπουργός που επί θητείας του ξεκίνησε το πρώτο μεγάλο τσουνάμι της απολιγνιτοποίησης όταν η λιγνιτικη παραγωγή από τους 31 εκ τόνους το 2009 έπεσε στους 22 εκ τόνους τον Ιανουάριο 2015. Ήταν ο υπουργός που η κυβέρνησης του το 2013-2014  έχασε το λογαριασμό στις Βρυξέλλες για τα αντισταθμιστικά των λιγνιτικών μονάδων στις εκπομπές co2. Πρόκειται για μια τρομακτική παράλειψη που στην συνέχεια έθεσε όλη την ηλεκτροπαραγωγή της ΔΕΗ από λιγνίτες πανάκριβη καθιστώντας έτσι το ΦΑ ως καύσιμο βάσης για την χώρα.

Ο κ. Κουκουλόπουλος εκτός από 6 χρόνια βουλευτής διετέλεσε δήμαρχος Κοζάνης από  το 1991 έως το 2009, όταν παρέδωσε το δακτυλίδι της διαδοχής στον Μαλούτα. Το παραπάνω διάστημα ήταν και  μέλος του πανίσχυρου για την εποχή του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ αλλά και Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ το 2012 επί προεδρίας Β. Βενιζέλου.

Έχουμε γράψει και στο παρελθόν ότι η μακρά θητεία του Π. Κουκουλόπουλου από διάφορες πολιτικές θέσεις στην κεντρική πολιτική σκηνή δεν τον καθιστά μοναδικό, ούτε αναντικατάστατο και προπαντός αναμάρτητο όπως θέλει ο ίδιος να πλασάρετε στην περιοχή. Πόσο πολιτικά εγωιστής και ανικανοποίητος στα 67 του χρονια μπορεί να είναι κάποιος, όταν συνδέει την παρουσία της Κοζάνης στα κέντρα λήψης των αποφάσεων μόνο με το δικό του πρόσωπό, όταν εντός του κομματός του με μεθοδικότητα έχει ήδη «καθαρίσει» από το παιχνίδι της ανάδειξης και εξέλιξης όλες τις προηγούμενες πολιτικές γενιές στελεχών του κόμματος του  (35 έως 60 ετών) που μπορούσαν να τον ανταγωνιστούν γερά στην Κοζάνη. 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Μαϊος 2023 20:21