Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010 15:41

ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΕΣΔΕΠ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

«Παράδοξο», «παράλογο» ακόμα και «ανεγκέφαλο» χαρακτηρίζει τον διορισμό της νέας Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, από την υπουργό Παιδείας altΆννα Διαμαντοπούλου, η διοίκηση του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Ο πρόεδρος του ΕΣΔΕΠ του ιδρύματος Χαράλαμπος Λεμονίδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του VETO 91fm, έκανε λόγο για μια απόφαση «η οποία στερείται κοινής λογικής», εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια των καθηγητών του Πανεπιστημίου ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο να αποφασιστούν αύριο στην γενική συνέλευση (που θα πραγματοποιηθεί στις 14.00 στο Μικρό Αμφιθέατρο της Παιδαγωγικής Σχολής) ακόμα και κινητοποιήσεις.
«Ήταν πραγματικά παράδοξο να μην συμμετέχουν ακαδημαϊκοί από την περιοχή στη νέα Διοικούσα Επιτροπή. Το αίτημά μας δεν ήταν θέμα προσωπικό. Υπάρχουν καταρχήν 90 καθηγητές και από αυτούς οι 25 είναι πρωτοβάθμιοι και αν δείτε τα βιογραφικά τους είναι πολύ καλύτερα από τα πρόσωπα που έχουν διορισθεί. Δεύτερον είμαστε ως ίδρυμα στα πρόθυρα της αυτοδυναμίας. Πολύ σύντομα το πανεπιστήμιο θα διοικείται αποκλειστικά από μέλη ΔΕΠ. Άρα είναι παράλογο να μην δημιουργείται μια μεταβατική διοίκηση που θα αποκτήσει μάλιστα και εμπειρία διοίκησης… Τα άτομα δηλαδή που θα κληθούν να διοικήσουν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας σήμερα τα αποκλείουν από τη διοικούσα επιτροπή και αυτό είναι ανεγκέφαλο», τόνισε ο κ. Λεμονίδης.    

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ ΣΤΟ VETO 91fm
{mp3}100316_lemidis{/mp3}

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010 15:49