Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010 15:57

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΙΝΑΣ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΣΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ ΤΟ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΚΡΙΝΗΣ

«Το πλειοψηφικό πακέτο, 51% των μετοχών της ΔΕΗ Α.Ε. ανήκουν στο δημόσιο και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο», τόνισε η υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικών Αλλαγών Τίνα Μπιρμπίλη από το ενεργειακό λεκανοπέδιο της Δυτικής Μακεδονίας. Η κα Μπιρμπίλη στις συσκέψεις που προήδρευσε παρουσία όλων των αρμόδιων φορέων επανέλαβε την βούληση της κυβέρνησης να διαφυλάξει τον κυρίαρχο ρόλο της ΔΕΗ στην ενέργεια και αναφέρθηκε στην άμεση δρομολόγηση, από το Δ.Σ. της επιχείρησης με την στήριξη της πολιτείας, της κατασκευής των δύο μανάδων στην Πτολεμαϊδα και στη Μελίτη. Όπως τόνισε για την μονάδα 2 στη Μελίτη αυτή θα ανήκει εξ ολοκλήρου στη ΔΕΗ. Η υπουργός είχε την ευκαιρία να μιλήσει και στον ΑΗΣ Πτολεμαϊδας με εργαζόμενους αλλά και κατοίκους των Δ.Δ. Ποντοκώμης και Προαστίου.

{youtube}3wXlr4XdWj4{/youtube}


Θερμή ήταν η υποδοχή που επεφύλαξαν συνδικαλιστές και κάτοικοι του δημοτικού διαμερίσματος Ποντοκώμης και του Προαστίου στην υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη.

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες διακόσιοι περίπου εργαζόμενοι και πολίτες περίμεναν κάτω από τον καυτό ήλιο προκειμένου να δουν την αρμόδια υπουργό και να της θέσουν τα προβλήματα των μετεγκαταστάσεων. Την ώρα που έφθανε η Τίνα Μπιρμπίλη στην είσοδο του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας μερικοί εκ των συγκεντρωμένων φώναξαν συνθήματα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ αλλά και του ασφαλιστικού ζητήματος που βρίσκεται αυτήν την περίοδο στην επικαιρότητα.

{youtube}XQOl_TNyuzE{/youtube}


Από τους συγκεντρωμένους τον λόγο πηρέ ο εκπρόσωπος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Κάτανας και ο πρόεδρος του Σωματείου ΕΝΩΣΗ Γιάννης Μανές. Και οι δυο έθεσαν το ζήτημα του δημοσίου χαρακτήρα της ΔΕΗ των προσλήψεων της αντικατάστασης των μονάδων και της διατήρησης του Λεκανοπεδίου ως ενεργειακού κέντρου της χώρας.

{youtube}_ST9MDPiISw{/youtube}

{youtube}PBVyJG7b9ac{/youtube} 

Οι κάτοικοι της Ποντοκώμης ζήτησαν από την αρμόδια υπουργό συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την μετεγκατάσταση του οικισμού ενώ οι κάτοικοι του Προαστίου ζήτησαν από την Τίνα Μπιρμπίλη να επισκεφθεί τον οικισμό για να δει από κοντά την αθλία κατάσταση που επικρατεί.

Η Τίνα Μπιρμπίλη στην αρχή ελαφρώς μουδιασμένη επανέλαβε δημοσιά την δέσμευση της για το δημόσιο χαρακτήρα και το 51% που πρέπει να έχει το κράτος στο χώρο της ΔΕΗ και ανέφερε ότι έχει γίνει κοινωνός των προβλημάτων που αφορούν την ομαλή λειτουργία της ΔΕΗ από την νυκτερινή επίσκεψή της στον αης Αγ. Δημητρίου και τις συνομιλίες που είχε με τους εργαζομένους. Δήλωσε ότι οι προσλήψεις που είχε προγραμματίσει η προηγούμενη κυβέρνηση από τους διαγωνισμούς που έγιναν προχωρούν κανονικά.

Στην συνέχεια κατευθύνθηκε στην αίθουσα του εστιατορίου του σταθμού όπου και μίλησε σε εκδήλωση παρουσία του προέδρου της επιχείρησης Αρθούρου Ζερβού. Λίγο αργότερα η Τίνα Μπιρμπίλη σε μια συμβολική κίνηση πάτησε το διακόπτη του stop στο κοντρόλ της πρώτης μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας. Πρόκειται για την πρώτη μονάδα που κατασκευάστηκε το 1951 την οποία εγκαινίασε ο βασιλιάς Παύλος και ο τότε αρμόδιος υπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής. Είναι η πιο παλιά και περισσότερο ρυπογόνος μονάδα του Λεκανοπεδίου η οποία δημιουργούσε πλείστα περιβαλλοντικά προβλήματα στην περιοχή.

Παρόντες ήταν οι κυβερνητικοί βουλευτές Π. Κουκουλόπουλος, Γ. Βλατής και Α. Αθανασιάδης, ο νομάρχης Κοζάνης Γ. Δακής και δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης.   

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011 13:18