Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010 13:40

ΜΕΣΑ ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 2Η ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΕΗ

altΜέσα Ιουλίου (μεταξύ 10 και 15 του μήνα) η ΔΕΗ, μετά από ομόφωνη απόφαση που πήρε σήμερα στο Διοικητικό Συμβούλιο, θα βγάλει στον «αέρα» την προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή της μονάδας 2 του ΑΗΣ Μελίτη. Η πολύ θετική αυτή εξέλιξη έρχεται να εδραιώσει τον διακηρυγμένο στρατηγικό σχεδιασμό της επιχείρησης στο ενεργειακό λεκανοπέδιο Δυτικής Μακεδονίας. Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΔΕΗ στο Δ.Σ. της επιχείρησης Γιάννης Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣΚαραβασίλης, μιλώνστας στο ραδιόφωνο του VETO 91fm, τόνισε πως πρόκειται για μια ευχάριστη εξέλιξη που έρχεται να αποσυνδέσει την ανάθεση των ορυχείων της Βεύης από την κατασκευή της μονάδας. «Η επιχείρηση βγαίνει επιθετικά στο θέμα αυτό και στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο (στις 14 Ιουνίου) θα έρθει η διεύθυνση σταθμών παραγωγής με  συγκεκριμένη εισήγηση που θα προβλέπει στα μέσα Ιουλίου (10 με 15 του μήνα) να βγει η προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου. Υλοποιείται λοιπόν κατά γράμμα μια συγκεκριμένη στρατηγική ανάπτυξης που βάζει η ΔΕΗ στην περιοχή και είναι μια απόφαση του προέδρου και του Δ.Σ. της επιχείρησης που πρέπει να επικροτήσουμε», επισήμανε ο κ. Καραβασίλης.

Με την απόφαση αυτή το Δ.Σ. βάζει τέλος στα σενάρια ακόμα και στις μεθοδεύσεις που υπήρξαν, το προηγούμενο διάστημα με το ορυχείο της Βεύης, ξεκαθαρίζοντας απόλυτα ότι η νέα μονάδα θα ανήκει στη ΔΕΗ. «Λαμβάνεται σήμερα από το Δ.Σ. η απόφαση πως η μονάδα 2 στη Μελίτη είναι εξολοκλήρου της ΔΕΗ και δεν το διαπραγματευόμαστε. Όποιος πάρει το ορυχείο της Βεύης θα είναι αυτός που θα τροφοδοτεί τη νέα μονάδα», τόνισε ο κ. Καραβασίλης. Όπως είπε η συγκεκριμένη εξέλιξη «είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας του συνόλου των φορέων όπως και η 5η μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, και βέβαια αξίζουν συγχαρητήρια στον πρόεδρο που πήρε την πρωτοβουλία και έξω από την εξέλιξη του διαγωνισμού της Βεύης, με μια επιθετική πολιτική να προχωρήσει, με ομόφωνο απόφαση του Δ.Σ. στην προκήρυξη του διαγωνισμού της 2ης μονάδα στη Μελίτη». Μάλιστα όπως τονίστηκε αυτή τη στιγμή η διεύθυνση παραγωγής επεξεργάζεται ένα στρατηγικό πρόγραμμα, σε σχέση και με τα αποθέματα του λιγνίτη το επόμενο χρονικό διάστημα και σε σχέση με τον προγραμματισμό που υπάρχει για το κλείσιμο των μονάδων, ώστε η επιχείρηση να μπορέσει να προχωρήσει και στην κατασκευή μιας 6ης μονάδας στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ΣΤΟ VETO 91fm
{mp3}100611_karavasilis{/mp3}

Γ. ΑΔΑΜΙΔΗΣ: «ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΤΗΝ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ»

 Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣΤην ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή εξέφρασε μιλώντας στο ραδιόφωνο του VETO 91fm ο πρόεδρος του «Σπάρτακου» Γιώργος Αδαμίδης επισημαίνοντας την σπουδαιότητα της απόφασης να ανήκει εξ ολοκλήρου η 2η μονάδα στη ΔΕΗ.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΔΑΜΙΔΗ ΣΤΟ VETO 91fm
{mp3}100611_adamidis{/mp3}
 
Τέλος αξίζει να αναφέρουμε πως η μονάδα θα κινείται από 430 έως 470 MW και στο διοικητικό συμβούλιο τις 14 Ιουνίου θα δοθούν τα απόλυτα χαρακτηριστικά της.  Επίσης υπολογίζεται ότι θα είναι φθηνότερη από την μονάδα 5 της Πτολεμαΐδας γιατί θα έρθει να «κουμπώσει» πάνω στη υπάρχουσα μονάδα. Οι αισιόδοξες προβλέψεις σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα αναφέρουν ότι 1η Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανατεθεί το έργο της 5ης Μονάδας στην Πτολεμαΐδα και το αργότερο μέχρι αρχές Δεκεμβρίου θα έχει κατοχυρωθεί στην ανάδοχο το έργο της 2ης μονάδας στη Μελίτη.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του σωματείου «Σπάρτακος»

Με ικανοποίηση από τη μία, αλλά και με αίσθημα επαγρύπνησης από την άλλη, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ χαιρετίζει την σημερινή (11-6-2010) απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ, που έχει να κάνει με την επαναδημοπράτηση της μονάδας Μελίτη ΙΙ στα τέλη Ιουλίου, ανεξάρτητα από την έκβαση που θα έχει το θέμα με το Ορυχείο της Βεύης. Θέμα που επί μακρύ χρονικό διάστημα αποτέλεσε τροχοπέδη στην εξέλιξη της διαδικασίας.

Η απόφαση αυτή έρχεται να ενισχύσει την αναγκαιότητα που υπάρχει, προκειμένου, αφενός να δημιουργηθούν αναπτυξιακές προοπτικές για την Επιχείρηση και την τοπική κοινωνία και αφετέρου να εξασφαλιστεί η ισορροπία του συστήματος ηλεκτροπαραγωγής. Περαιτέρω όμως, η απόφαση αυτή και η υλοποίησή της θα σημαίνει και  πολλαπλά οφέλη στο κεφάλαιο που έχει να κάνει με το περιβάλλον, την βελτίωσή του και τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαβίωσης για τους πολίτες.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ χαιρετίζει την απόφαση της ΔΕΗ, που επιτέλους φαίνεται να εκφράζει μία πιο θετική πρόθεση, προκειμένου να ξεμπλοκάρει το θέμα και όπως πάντα θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα αναλαμβάνει δράσεις και πρωτοβουλίες αν και όποτε χρειαστεί.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010 14:23