Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 13 Απριλίου 2023 12:08

Πτολεμαΐδα: Το μεγαλύτερο Πασχαλινό αυγό

Το μεγαλύτερο πασχαλινό αυγό ύψους 2,17 μέτρων κατασκευάστηκε στην Πτολεμαΐδα και πριν από λίγο τοποθετήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Μέρος της Εικαστικής εγκατάστασης, που επιμελείται η Ντανιέλα Νικόλοβα – Σιδηροπούλου, επιπλέον είναι, ένας μονόκερος ύψους 1,8 μέτρων, ένας λαγός και ένα μικρότερο αυγό 1 μέτρου. Όπως ανέφερε η δημιουργός  μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ «στο ψηλότερο σημείο της κατασκευής είναι κρεμασμένα 700 μικρότερα αυγά τα οποία ήδη ζωγραφίζονται από τα παιδιά που έχουν κατακλύσει την κεντρική πλατεία και τα οποία στην συνέχεια θα μπορούν να τα πάρουν στο σπίτι τους». Τα χρώματα της εικαστικής εγκατάστασης είναι σε αποχρώσεις του Ουράνιου τόξου που σύμφωνα με την Εικαστικό «συμβολίζει την ελπίδα και την αισιοδοξία για το μέλλον». Η πρωτοβουλία της Ντανιέλας ξεκίνησε το 2013 μέσα από το Εικαστικό της ατελιέ «Περί τέχνης» με το σύνθημα «Ελάτε να ζωγραφίσουμε το μεγαλύτερο αυγό στην Ελλάδα» όπου ανταποκρίθηκαν άμεσα δεκάδες παιδιά και νέοι με την τοποθέτηση στην πλατεία μιας πολύ μικρότερης κατασκευής από την σημερινή ενώ στο πέρασμα του χρόνου η εικαστική ιδέα εμπλουτιζόταν με νέα στοιχεία.