Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024 17:06

Για 15η ημέρα χωρίς Τακτικά χειρουργεία το Νοσοκομείο Κοζάνης

του Σπύρου Κουταβά

Από την 1η Φεβρουαρίου που το νοσοκομείο Κοζάνης διαθέτει μόνο 2 Αναισθησιολόγους, δεν πραγματοποιείται κανένα προγραμματισμένο Τακτικό Χειρουργείο σε περιστατικά του Χειρουργικού τομέα αλλά και άλλων όπως Ωρλ, Οφθαλμολογικά, Ορθοπεδικά και Γυναικολογικά  περιστατικά.

Οπως ανάφερε μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών και Κέντρων υγείας δυτ. Μακεδονίας Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης, θα έπρεπε έως σήμερα 15 Φεβρουαρίου «να έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 30 τακτικά χειρουργεία σε περιστατικά του Χειρουργικού τομέα γεγονός που δεν συμβαίνει εξαιτίας της έλλειψης Αναισθησιολόγων». Το συγκεκριμένο θέμα απασχόλησε και τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης που οργάνωσε χθές ευρεία σύσκεψη ,με συμμετοχή του διοικητή του Νοσοκομείου Κοζάνης, του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Γιατρών σε δημόσιες η ιδιωτικές δομές. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Νεφρολόγο ιατρό Αναστάσιο Φούντογλου, οι ενέργειες της Περιφέρειας προκειμένου να ξεκινήσουν να γίνονται τακτικά χειρουργεία στο νοσοκομείο εστιάζονται σε δύο σημεία. «Στην συνεργασία ενός ιδιώτη Αναισθησιολόγου από την Κοζάνη που προσφέρει ήδη υπηρεσίες στο Δημόσιο νοσοκομείο της Βέροιας και στην εσωτερική μεταφορά για10 ημέρες τον μήνα ενός Αναισθησιολόγου από τους τρεις που διαθέτει το νοσοκομείο Γρεβενών».

Σε προγραμματισμένη συνάντηση της περιφέρειας το επόμενο 10ημερο με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ο κ. Φούντογλου εξήγησε ότι «θα ζητήσουμε να μας δοθεί η δυνατότητα να συζητήσουμε ως περιφέρεια με όλους του ενδιαφερόμενους φορείς έναν περιφερειακό χάρτη υγείας που θα προσφέρει διέξοδο στα συνεχή πρόβλημα ελλείψεως ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία μας».

Ο διοικητής του νοσοκομείου Δημήτρης Σιόλος κατά την διάρκεια της συνάντησης δήλωσε ότι «το αμέσως προσεχές διάστημα το νοσοκομείο Κοζάνης θα προχωρήσει στην προκήρυξη δύο μόνιμων θέσεων Αναισθησιολόγων προκειμένου να δοθεί μια μακροπρόθεσμή λύση στο πρόβλημα». Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Χάρης Τσαεβεκίδης τόνισε ότι ο Ιατρικός σύλλογος αν και δεν έχει διοικητική αρμοδιότητα εν τούτοις «θα συμβάλλουμε όπως μπορούμε καλώντας τους συναδέλφους γιατρούς να προσφέρουν υπηρεσίες καλύπτοντας το εφημεριακο πρόγραμμα του νοσοκομείου Κοζάνης και όπου άλλου χρειάζεται».

Το πρόβλημα στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης δημιουργήθηκε όταν ένας από τους τρείς Αναισθησιολόγους, συνταξιούχος Στρατιωτικός Γιατρός που τα τελευταία δυο χρόνια προσέφερε με σύμβαση τις υπηρεσίες του, σταμάτησε την συνεργασία του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι δύο εναπομείναντες Αναισθησιολόγοι μετά το 15 νθήμερο πρόγραμμα εφημεριών έκαστος σε ΤΠΕ, κλινικές κλπ να μην μπορούν να καλύψουν και την καθημερινή λειτουργία των  Τακτικών Χειρουργείων του νοσοκομείου.

Δειτε σχετικά τα ρεπορτάζ του vetonews.gr

Εδω και 12 ημέρες δεν πραγματοποιούνται τακτικά χειρουργεία στο νοσοκομείο Κοζάνης λόγω έλλειψης Αναισθησιολόγου.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου Κοζάνης για το θέμα της αναστολής των τακτικών Χειρουργείων

Ακυρώνονται 100 τακτικά χειρουργεία του Φεβρουαρίου στο νοσοκομείο Κοζάνης λόγω έλλειψης Αναισθησιολόγου

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024 17:44