Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2016 13:00

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, η Κοζάνη γιόρτασε τον πολιούχο της, 'Αγιο Νικόλαο

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις στην Κοζάνη για τον πολιούχο της πόλης Αγ. Νικόλαο.

Το πρωί τελέστηκε ο όρθρος και  Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Μητροπολιτικό της πόλης προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου  ενώ στην συνέχεια ακολούθησε λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Νικολάου στους κεντρικούς δρόμους της Κοζάνης.  Στο Πανηγυρικό Αρχιερατικό συλλείτουργο, συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες,  Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Βεροίας Παντελεήμων, Καστοριάς Σεραφείμ, Φλώρινας Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος, Γρεβενών Δαυϊδ,  Κίτρους και Κατερίνης Γεώργιος και Εδέσσης Ιωήλ. 

Στο σύντομο μήνυμα του προς τους πιστούς ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος τους κάλεσε «να μην φοβούνται , το γένος μας μπορεί να ταλαιπωρείται διαχρονικά και να το επιβουλεύονται οι ισχυροί της γης αλλά στο τέλος επιβιώνει εις πείσμα όλων».

Ο ναός του Αγ. Νικολάου στην Κοζάνη είναι από τους παλαιότερους ναούς της πόλης είναι «τρίκλιτη βασιλική» και η πρώτη ανέγερση του χρονολογείται το 1664. Λόγω της σπουδαιότητας του έχει κηρυχθεί  από το υπουργείο Πολιτισμού ως «προέχον ιστορικό και αρχαιολογικό μνημείο».

πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ |ΣΚ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2016 13:06