Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2015 17:32

Βοσκόπουλος και Ιωαννίδης για την κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων

Ο δήμαρχος Φλώρινας Γ. Βοσκόπουλος ανέφερε πως

« Αυτό προβλεπόταν στον Καλλικράτη θα λέγαμε και έπρεπε να υλοποιηθεί σε κάποιο χρονικό διάστημα φυσικά πρέπει να επιλυθούν κάποια προβλήματα .Ποιες αρμοδιότητες από την αποκεντρωμένη διοίκηση θα πρέπει να μεταφερθούνε στην Περιφέρεια πως θα γίνεται πλέον ο έλεγχος ή εάν θα χρειάζεται να γίνεται έλεγχος νομιμότητας όπως γίνεται με μέχρι σήμερα των αποφάσεων των δημοτικών συμβουλίων. Είναι κάποια θέματα που πρώτα πρέπει να διευκρινισθούν να συζητηθούν και στη συνέχεια να παρθούν οι αποφάσεις. Φυσικά κάθε απόφαση τέτοια που δίνει μια επιπλέον στήριξη στην τοπική αυτοδιοίκηση –θα λέγαμε-είναι θετική αλλά πρέπει να δούμε και πως θα γίνει αυτή η όλη μεταρρύθμιση».

Ο δήμαρχος Κοζάνης Λ.Ιωαννίδης είπε «Βιώνοντας τα πράγματα εντός της αυτοδιοίκησης ,έχουμε βιώσει και έχουμε δει πολλές φορές τον εναγκαλισμό της αυτοδιοίκησης εκ μέρους του κεντρικού κράτους. Αυτό υπάρχει σε πάρα πολλά επίπεδα. Αυτό το οποίο πιστεύω εγώ είναι ότι χρειάζεται μια ριζική μεταρρύθμιση αναδιάρθρωση της σχέσης αυτής ώστε η τοπική αυτοδιοίκηση να κερδίσει πλέον ποσοστά αυτονομίας. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι ανεξέλεγκτη. Είναι προφανές ότι αυτό το πλαίσιο έπρεπε να αλλάξει είναι θετικό το ότι κινείται προς εκείνη την κατεύθυνση θα δούμε την τελική πρόταση και το πώς θα καταλήξει. Σε κάθε περίπτωση είναι θετικό ότι έχει ανοίξει κουβέντα συνολικά και για αναπροσαρμογές ριζικές στην τοπική αυτοδιοίκηση που θεωρώ ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να μπορέσει η χώρα να πάρει μια βαθιά ανάσα.»
Μερόπη Βαχτσεβάνου

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2015 17:50