Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2015 19:25

Όλο το χωριό στο Δικαστικό Μέγαρο Κοζάνης για την εκδίκαση της τιμής απαλλοτρίωσης Ποντοκώμης

Παρόν όλο το χωριό στο δικαστικό μέγαρο Κοζάνης

στην εκδίκαση της προσωρινής τιμής απαλλοτρίωσης της Ποντοκώμης. 

Πέρα από το ζητούμενο που είναι να λάβουν οι κάτοικοι ικανοποιητικές αποζημιώσεις για την περιουσία τους, ώστε να μπορέσουν να χτίσουν τον οικισμό τους, αυτό που πρέπει να προχωρήσει άμεσα είναι οι μελέτες για το νέο οικισμό, ώστε να μην υπάρχουν άλλες καθυστερήσεις. Από την πλευρά τους οι κάτοικοι, μιλώντας χθες από τα δικαστήρια, όπου βρέθηκαν για να παρακολουθήσουν την υπόθεση, τονίζουν την αναγκαιότητα υλοποίησης της μετεγκατάστασης άμεσα, γιατί τα προβλήματα (περιβαλλοντικά και μη) είναι πολλά.

Ο Δημήτρης Μαυροματίδης πρόεδρος του ΤΕΕ τόνισε "Ουσιαστικά στο σημερινό δικαστήριο θα εκδικαστούν οι προσωρινές τιμές μονάδος για τη μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης. Ελπίζουμε ότι δεν θα ζητηθούν αναβολές, με αποτέλεσμα να υλοποιηθεί η μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης που είναι ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Ποντοκώμης αλλά και όλης της περιοχής. Αυτό που εκκρεμεί και που πρέπει να προχωρήσει άμεσα είναι το ζήτημα των μελετών για τη νέα Ποντοκώμη. Εάν με το καλό καταβληθούν οι αποζημιώσεις να είναι έτοιμα τα έργα, διαφορετικά θα δοθεί άλλο μήνυμα στους κατοίκους, όπως έγινε και με τη Μαυροπηγή. Πρέπει οι κάτοικοι να καλύψουν τις στεγαστικές τους ανάγκες και να μην υπάρξει πρόβλημα στη μετεγκατάσταση".

Να σημειωθεί πως ένα μικρό κομμάτι που αφορά τον ορισμό τιμής μονάδος για χωράφια των κατοίκων πήρε αναβολή και θα εκδικαστεί τον Μάρτιο, ενώ συζητήθηκε (με μικροδιακοπές), η προσωρινή τιμή μονάδος για τον οικισμό. Η απόφαση αναμένεται σε κάποιους -τέσσερις-μήνες από σήμερα.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2015 19:28