Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 12 Μαϊος 2014 12:34

Η Ενωτική Κίνηση και ο Βασίλης Κωσταντόπουλος σε Τρανόβαλτο, Ελάτη, Μικρόβαλτο

Τις μεγάλες αναπτυξιακές παρεμβάσεις που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη για την περιοχή των Καμβουνίων παρουσίασε ο επικεφαλής της Ενωτικής

Κίνησης και υποψήφιος Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος στις συναντήσεις του με κατοίκους του Τρανοβάλτου, της Ελάτης και του Μικροβάλτου. «Δεν υποσχόμαστε κάτι, δεν τάζουμε αλλά αντίθετα μιλάμε με πράξεις και έργα» τόνισε ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφερόμενος στην ένταξη της Ελάτης στο πρόγραμμα Πράσινες Αγροτικές & Νησιωτικές Κοινότητες (Πράσινο Χωριό) προϋπολογισμού 6εκ. ευρώ, στην κατασκευή αντλιοστασίου και δεξαμενών νερού από τη ΔΕΗ στο αγρόκτημα Καμβουνίων προϋπολογισμού 2εκ.ευρώ, στην επανενεργοποίηση των επιχειρήσεων μαρμάρου στο Τρανόβαλτο και στην δημιουργία της πρώτης σε όλη τη χώρα Κτηνοτροφικής Ζώνης.
Ο κ. Κωνσταντόπουλος στη συνάντησή του με τους κατοίκους του Τρανοβάλτου παρουσίασε αναλυτικά το σχέδιο επανενεργοποίησης των επιχειρήσεων μαρμάρου όπως αυτό προβλέπεται από το σύμφωνο συνεργασίας που υπογράφθηκε την περασμένη Παρασκευή και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις σε πρώτη φάση μέσα στην επόμενη διετία θα απασχοληθούν 200 άτομα στα λατομεία και στα εργοστάσια επεξεργασίας μαρμάρου. «Μετά από πολλά χρόνια η συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τους επιχειρηματίες έφερε αποτέλεσμα. Οι επιχειρήσεις θα επανενεργοποιηθούν ενώ στην πενταετία θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες οριστικής αδειοδότησης, έκδοσης των αδειών εκμετάλλευσης των λατομείων και της ορθολογικής λειτουργίας των επιχειρήσεων μαρμάρου» ανέφερε ο κ. Κωνσταντόπουλος.
Παράλληλα ο επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης αναφέρθηκε στη συμφωνία που έχει επιτευχθεί με τη ΔΕΗ ως ανταποδοτικά οφέλη για το φράγμα του Ιλαρίωνα σύμφωνα με την οποία θα κατασκευαστούν αντλιοστάσια και ταμιευτήρες στην κτηματική περιοχή Καμβουνίων. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα για την άρδευση μιας έκτασης περίπου 15.000 στρεμμάτων (Τρανόβαλτο, Φρούριο, Λαζαράδες, Ελάτη). Στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών αποκαταστάσεων και των ανταποδοτικών έργων της ΔΕΗ για την κατασκευή του φράγματος του Ιλαρίωνα έχουν ενταχθεί και τα έργα αναπλάσεων στην περιοχή της λίμνης, στην Ελάτη και στο Φρούριο.
«Αυτές οι παρεμβάσεις αλλάζουν την εικόνα της περιοχής, δίνουν δουλειά και θέσεις απασχόλησης χωρίς όμως να ξεχνάμε την καθημερινότητα καθώς και άλλα σημαντικά έργα όπως η ένταξη του Πολυλειτουργικού κτιρίου Τρανοβάλτου σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης, η ανακατασκευή του ΚΕΦΟ και η κατασκευή γηπέδου 5Χ5 στο Μικρόβαλτο» υπογράμμισε ο κ. Κωνσταντόπουλος.
Στη συνάντηση του με τους κατοίκους της Ελάτης ένα από τα δύο χωριά όλης της χώρας που θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα ΄΄Πράσινες Αγροτικές και Νησιώτικες Κοινότητες΄΄ ο επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης αναφέρθηκε στα οφέλη που προκύπτουν από την ένταξη της Ελάτης και το χαρακτηρισμό της ως Πράσινο Χωριό
Σημαντική παρέμβαση στην περιοχή είναι η ένταξη της Ελάτης στο Πρόγραμμα Πράσινες Αγροτικές και Νησιωτικές Κοινότητες. Είναι ένα από τα δύο χωριά σε όλη τη χώρα που θα υλοποιηθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ο κ. Κωνσταντόπουλος τόνισε ότι «πρόκειται για ένα πρότυπο πρόγραμμα ανάπτυξης που περιλαμβάνει ενεργειακή αναβάθμιση και παρεμβάσεις στις κατοικίες κόστους 15-20χιλ ευρώ με άμεσο αποτέλεσμα και όφελος κάθε χρόνο 1500-3000χιλ ευρώ για κάθε νοικοκυριό» ενώ παράλληλα αναφέρθηκε σε μία σειρά άλλων έργων που εκτελέστηκαν στην Ελάτη όπως είναι η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου της Κεντρικής Πλατείας.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Μαϊος 2014 12:51