Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024 12:25

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Άργους Ορεστικού ταξιδεύει σε ορεινά χωριά του δήμου

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού Καστοριάς διαθέτει μια εκπληκτική βιβλιοθήκη που στεγάζεται σένα υπέροχο νεοκλασικό κτίριο και που αποτελεί πολύτιμο κόσμημα για τους κατοίκους της ακριτικής κωμόπολης. Ταυτόχρονα είναι κι ο δήμος

 που περιστοιχίζεται απο τριάντα και πλέον τοπικά διαμερίσματα, κάποια εξ αυτών σε ημιορεινές η ακόμη και ορεινές περιοχές.

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αλεξάνδρα Βραγγάλα με το που ανέλαβε τα καθήκοντα της,  αποφάσισε να φέρει πιο κοντά τους κατοίκους των απομακρυσμένων χωριών του δήμου με την Βιβλιοθήκη. Η ιδέα ονομάστηκε «η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ταξιδεύει» και αρχικά περιλαμβάνει 250  τίτλους βιβλίων που θα ταξιδέψουν σε 5 χωριά της δημοτικής Ενότητας του «Ίωνα Δραγούμη». Στο φημισμένο Βογατσικό, τόπο καταγωγής του  Ίωνα Δραγούμη που την περίοδο της Οθωμανικής κυριαρχίας και μετά τους βαλκανικούς πολέμους διατέλεσε διπλωμάτης, πολιτικός λογοτέχνης και θερμός υποστηρικτής των ελληνικών κοινοτήτων κατά τον Μακεδονικό αγώνα, στο Κωσταράζι, στην Γέρμα, την Μηλίτσα και στα Αμπελάκια, μεταφέρθηκαν 250 βιβλία, όπου οι κάτοικοι απευθυνόμενοι στο γραφείο της τοπικής κοινότητας θα μπορούν να τα δανειστούν.

Οι τίτλοι των βιβλίων καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της Ελληνικής Λογοτεχνίας και μυθιστορήματος για παιδιά, βιβλία με ιατρικό και ιστορικό περιεχόμενο καθώς και τίτλοι που σχετίζονται με την ζωγραφική και την ποίηση.

Η κ. Βραγγάλα εξήγησε ότι «η περιοδεία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στα χωριά, θα διαρκέσει έως και τον Ιούνιο»,  κι ότι «αποτελεί αφετηρία μιας συνολικής προσπάθειας του Δήμου Άργους να προωθήσει τον πολιτισμό και την φιλαναγνωσία  σε όλους».

Οι Κινητές Βιβλιοθήκες είναι φορείς πολιτισμού και συμβάλλουν στην προσέλκυση απομακρυσμένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Στα άμεσα σχέδια του δήμου είναι η δράση να συνεχιστεί στα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Άργους Ορεστικού, ώστε όλοι οι δημότες να έχουν τη ίδια δυνατότητα να δανειστούν βιβλία δωρεάν.

 «Στόχος μας- κατέληξε η κα Βραγγάλα είναι- να δημιουργηθεί κλίμα ενθάρρυνσης για την ανάγνωση εξασφαλίζοντας πως η πνευματική ενδυνάμωση είναι προσβάσιμη σε όλους».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024 12:27