Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 06 Απριλίου 2023 14:51

Γρεβενά: Ο δήμος με ομόφωνη απόφαση του συμμετέχει στο συλλαλητήριο για την Δημόσια Υγεία

«Κραυγή αγωνίας» από τον Δήμο Γρεβενών για την εικόνα της δευτεροβάθμιας φροντίδας Υγείας που παρέχει το νοσοκομείο της Πόλης. Με αφορμή την κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει την Παρασκευή 7 Απριλίου η «Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Δυτικής Μακεδονίας για την κατάσταση που επικρατεί στο τοπικό νοσοκομείο και στο ΚΥ Δεσκάτης, με τις ελλείψεις Ιατρικού προσωπικού, το δημοτικό συμβούλιο Γρεβενών, μετά από πρόταση του δημάρχου Γιώργου Δασταμάνη, εκφράζει με ομοφώνως «την κάθετη αντίθεσή του στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών».

Επισημαίνει ότι το νοσοκομείο «παραμένει τραγικά υποστελεχωμένο σε απαραίτητο ιατρικό προσωπικό» , ότι τα κενά που παρατηρούνται σε πολλές ειδικότητες «οδηγούν με  μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη απορρύθμιση και εν συνεχεία στην ολική κατάρρευση του Νοσοκομείου μας, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο την ήδη ελλειμματική υγειονομική περίθαλψη των δημοτών αφού αναγκάζονται να μετακινηθούν σε νοσηλευτικά ιδρύματα όμορων ή και πολύ μακρινότερων περιοχών βάζοντας σε δοκιμασία την ζωή των ασθενών».

Ζητούν από την κυβέρνηση να ενισχύσει με Ιατρικό προσωπικό το νοσοκομείο και το ΚΥ Δεσκάτης, προτείνοντας παράλληλα την βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου ώστε «οι προκηρύξεις των νέων θέσεων να μην αποβαίνουν άκαρπες». Τέλος  το Δημοτικό Συμβούλιο δηλώνει ότι θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο για τη Δημόσια Υγεία που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Απριλίου 2023 στην Κεντρική Πλατεία των Γρεβενών καλώντας τους πολίτες και φορείς «να δώσουν το παρών». 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Απριλίου 2023 14:54