Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 01:08

Στους δρόμους και τις πλατείες οι κάτοικοι της Φλώρινας απο τον φόβο του κύριου σεσμού και των μετασεισμών

Ο Ισχυρός σεισμός  5,3 της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε στις 11:45 το βράδυ την Φλώρινα έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πόλη αφού το επίκεντρο σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο βρίσκεται μόλις 2 χλμ από την

κεντρική  πλατεία προς την συνοικία Σίμος Ιωαννίδης. Στο τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής έχουν αναφερθεί μικροζημιές στο εσωτερικό διαμερισμάτων πολυκατοικιών που ήταν στον τελευταίο όροφο από πτώσεις υλικών, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές τρία μπαλκόνια διαμερισμάτων. Μετά τον πρώτο σεισμό οι κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους σε πλατείες και ανοικτούς χώρους ενώ στην συνέχεια ακολούθησαν ισχυροί μετασεισμοί με επίκεντρο της περιοχή Ακρίτας και Άνω Κλεινές  κοντά στα σύνορα με την Βορεια Μακεδονία.

Ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ ανέφερε ότι" μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός" ενώ ήταν καθησυχαστικός στο θεμα των υλικών ζημιών λέγοντας οτι "δεν υπάρχει κατι σοβαρό στην πόλη της Φλώρινας".

Ο δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης ανέφερε ότι ο σεισμός ήταν αισθητός σε όλη την λεκάνη της Πρέσπας κι ότι μέχρι στιγμής "δεν του έχουν αναφερθεί ζημιές σε κατοικίες η σε σταυλικές εγκαταστάσεις".  

Οι κάτοικοι της πόλης αυτήν την ώρα βρίσκονται συγκεντρωμένοι στις πλατείες και σε ανοικτούς χώρους, ενώ άλλοι μετακίνησαν τα οχήματα τους σε ανοικτούς χώρους ακόμη κι έξω από την πόλη προκειμένου να περάσουν την νύκτα. Η πυροσβεστική υπηρεσία Φλώρινας αμέσως μετά τον σεισμό τέθηκε σε γενική επιφυλακή.

πηγη: ΑΠΕ ΜΠΕ|ΣΚ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 01:18