Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2023 14:49

Εγκρίθηκε απο το Horizon πρόταση της MetaMind του ΠΔΜ. Η πρόσκληση σε νέους ερευνητές του επικεφαλής Πάνου Σαρηγιαννίδη

Όταν μία πρόταση Horizon Europe γίνεται δεκτή, η χαρά είναι μεγάλη.
Όταν λαμβάνει άριστα και χρηματοδοτείται πρώτη στην πρόσκληση υποβολής, η ομάδα συγγραφής είναι περήφανη.
Όταν η ομάδα συγγραφής προέρχεται από την MetaMind innovations - MINDS, την 1η spin-off του University of Western Macedonia - uowm, υπάρχει ελπίδα.
Η πρόταση RAIDO: Reliable AI and Data Optimization κατάφερε να αριστεύσει και να χρηματοδοτηθεί στην πρόκληση HORIZON-CL4-2023-HUMAN-01-01, λαμβάνοντας 15/15 σε μία πρόκληση με έντονο ανταγωνισμό.
Το τριετές έργο RAIDO επιδιώκει να σχεδιάσει και να υλοποιήσει βέλτιστες πρακτικές τεχνητής νοημοσύνης για την αποτελεσματική διαχείριση δεδομένων.
Παρέχοντας μία ολιστική και ενιαία πλατφόρμα ανάπτυξης, το έργο φιλοδοξεί να σχεδιάσει και να υλοποιήσει αξιόπιστο, κατανοητό, επαναχρησιμοποιήσιμο και εξελίξιμο λογισμικό μηχανικής μάθησης, του οποίου ο κύκλος ζωής θα ενισχυθεί με τεχνολογίες παροχής εμπιστοσύνης και ενίσχυσης της ανάλυσης και της κατανόησης των δεδομένων χρήσης.
Τα αποτελέσματα του έργου θα επικυρωθούν σε 4 σενάρια χρήσης, που περιλαμβάνουν ρομποτικά συστήματα, υπηρεσίες υγείας, γεωργία ακριβείας και κρίσιμες υποδομές (ενέργεια).
Η πρόταση συντονίστηκε από την MetaMind Innovations, το Kingston University, το Queen Mary University αλλά και την NETCOMPANY-INTRASOFT SA, με τους εξαιρετικούς φίλους και συνεργάτες Vassilis Argiriou, Γιώργο Τζιμιρόπουλο, John Soldatos και Spyros Evaggelatos.
.
Πλέον, η MetaMind innovations - MINDS συμμετέχει σε 10 έργα Horizon Europe με ένα σύνολο προϋπολογισμού που ξεπερνάει τα 3 εκατομμύρια ευρώ, εξασφαλίζοντας > 25 νέες, καλά αμειβόμενες, θέσεις εργασίας.
... και φυσικά σας περιμένουμε να συνεργαστούμε ή ... να φέρουμε τους ξενιτεμένους πίσω στην Δυτική Μακεδονία.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2023 15:00