Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2023 06:33

Σύγκρουση τρένων έξω από τα Τέμπη – 32 νεκροί και 85 τραυματίες

Σύγκρουση τρένων σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης λίγο έξω από τα Τέμπη και τουλάχιστον 32 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. 

Τουλάχιστον 85 είναι οι τραυματίες ενώ οι έλεγχοι δεν έχουν ολοκληρωθεί σε όλα τα βαγόνια. Εκφράζονται φόβοι για περισσότερους νεκρούς. Είκοσι πέντε από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Από τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, ενός φορτηγού τρένου και μιας επιβατικής αμαξοστοιχίας, προκλήθηκε και πυρκαγιά. 

Σύμφωνα με αξιωματικό της πυροσβεστικής, η φωτιά έχει πλέον σβήσει αλλά η επιχείρηση απεγκλωβισμού είναι σε εξέλιξη. Τους επιβάτες που απεγκλωβίζει η πυροσβεστική τους παραλαμβάνει το ΕΚΑΒ. 

Η σύγκρουση σημειώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες. H επιβατική αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Λάρισα: Σύγκρουση τρένων έξω από τα Τέμπη – 32 νεκροί και 85 τραυματίες-1
Πηγή ΕΡΤ

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης συνεχίζεται από τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος με συνολικά 150 πυροσβέστες και με 40 ασθενοφόρα του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας. Το έργο τους συνδράμουν 32 αστυνομικοί με 15 περιπολικά. Στο έργο απεγκλωβισμού συνδράμουν και γερανοφόρα οχήματα.

Οπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης, οι επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη.

Λάρισα: Σύγκρουση τρένων έξω από τα Τέμπη – 32 νεκροί και 85 τραυματίες-2
Πηγή Reuters

«Τα βαγόνια 1 και 2 δεν υπάρχουν. Λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης εκτινάχθηκαν», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός. Για ένα τραγικό δυστύχημα έκανε λόγο ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας οδηγήθηκε ο σταθμάρχης βάρδιας του ΟΣΕ Λαρίσης, στη βάρδια του οποίου συνέβη το πολύνεκρο δυστύχημα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2023 06:36