Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2023 12:49

Μια άγνωστη πτυχή από την συναυλία ανθρωπιάς του Βασίλη Καρρά στο Λέχοβο

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβά

Με αφορμή το θάνατο του Λαϊκού τραγουδιστή Βασίλη Καρρά, το ΑΠΕ ΜΠΕ φέρνει στην μνήμη ένα γεγονός που μπορεί να έχει ξεχαστεί στην λήθη του χρόνου, όμως τιμά το πρόσωπο και την προσφορά του εκλιπόντος.

Το 2.000 οι μαθητές  του Γυμνασίου και Λυκείου Λεχόβου  κάνοντας εράνους προσπαθούν να συλλέξουν χρήματα για να βοηθήσουν τον 15 χρόνο Παναγιώτη από το χωριό τους να αντιμετωπίσει τα έξοδα νοσηλείας του αλλά κα να εγχειριστεί σε Κέντρο του εξωτερικού μετά από σοβαρό ατύχημα που είχε με το ποδήλατο του με αποτέλεσμα να έχει υποστεί  καθολική αναπηρία. Η υπόθεση του νεαρού έχει συγκινήσει την κοινωνία του Αμυνταίου Φλώρινας όπου οι όλοι προσπαθούν να εισφέρουν συμμετέχοντας στις πρωτοβουλίες εράνου των συμμαθητών του. Κάποιος από την ομάδα των εφήβων έριξε την ιδέα να προτείνουν στον Βασίλη Καρρά – που εκείνη την περίοδο ήταν από τα πρώτα ονόματα του λαϊκού τραγουδιού- να τραγουδήσει σε συναυλία που θα διοργανώσουν για την οικονομική ενίσχυση των εξόδων νοσηλείας του νεαρού Παναγιώτη. Ο Σταύρος Μουστάκας συμμαθητής τότε του Παναγιώτη, ήταν στην τετραμελή ομάδα αντιπροσωπείας εφήβων του χωριού και θυμάται ότι επισκέφθηκαν τον Βασίλη Καρρά στο «χωριό της Ειρήνης» στην περιοχή της Χαλκιδικής. «Την πρόταση για την συναυλία την έκανα εγώ, του περιέγραψα την κατάσταση του Παναγιώτη, τις ανάγκες που υπάρχουν και ότι σκοπός της συναυλίας είναι η συλλογή χρημάτων για να πάει ο Παναγιώτης στο εξωτερικό». Ο Βασίλης Καρράς δέχθηκε αμέσως, δηλώνοντας ότι θα έρθει να τραγουδήσει χωρίς καμιά οικονομική αποζημίωση.  Όμως τους διευκρίνισε ότι οι μουσικοί της Ορχήστρας δεν δεσμεύονται από την δική του απόφαση και ότι θα χρειαστεί να πληρωθούν.

Τελικά, η  συναυλία του Βασίλη Καρρά για τον έφηβο Παναγιώτη πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2000 και μετά τις εκδηλώσεις των Πρεσπών ήταν το γεγονός του καλοκαιριού στην Δυτ. Μακεδονία τουλάχιστον από την συμμετοχή του κόσμου. Η περιοχή του Προφήτη Ηλία, το ύψωμα πάνω από το Λέχοβο, μεταμορφώθηκε σε χρόνο ρεκόρ για να φιλοξενήσει τις ανάγκες της συναυλίας. Ο Σταύρος Μουστάκας θυμάται ότι συνολικά πουλήθηκαν 10.500  εισιτήρια ενώ από τον έλεγχο που έγινε στις εισόδους του χώρου, μετρήθηκε ότι 7800 πολίτες ήρθαν από διάφορα μέρη για να ακούσουν τον Βασίλη Καρρά αλλά και να ενισχύσουν τον αγώνα ζωής του Παναγιώτη.

Ο τραγουδιστής την προηγούμενη ημέρα της συναυλίας συνοδευόμενος από μέλη της οικογένειάς του επισκέφθηκε το σπίτι που νοσηλευόταν ο έφηβος Παναγιώτης, μίλησε με τους γονείς του και δήλωσε την συμπαράσταση του στον αγώνα που κάνουν. Ο Σταύρος Μουστάκας αναφέρει ότι την ημέρα της συναυλίας ο τραγουδιστής ανακοίνωσε στην  οργανωτική επιτροπή ότι «οι μουσικοί του αποφάσισαν να παίξουν αφιλοκερδώς». Το  γεγονός ανακοίνωσε και από σκηνής για να καταχειροκροτηθεί από τους χιλιάδες θαυμαστές του.

Δυστυχώς όμως ο νεαρός Παναγιώτης λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης της υγείας του λίγο καιρό αργότερα έφυγε από την ζωή.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2023 12:54
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.