Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2023 20:41

Προεκλογικές «ενέσεις» Βορίδη σε Κασαπίδη πριν την έλευση του Πρωθυπουργού. Ανησυχία στην ΝΔ

Γράφτηκε από τον

ΤΟΥ Σπύρου Κουταβά

Πριν από 5 ημέρες στην λαϊκή αγορά του Αμυνταίου, βουλευτές της ΝΔ από την Βόρεια Ελλάδα, συνοδευόμενοι από τον νεοδημοκράτη Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Σ. Βόσδου

μοίραζαν φυλλάδια του υποψηφίου Περιφερειάρχη στους πελάτες της λαϊκής. Την σκηνή περιέγραψε στο vetonews υποψήφιος που βρέθηκε τυχαία στην περιοχή και τους ρώτησε εάν είναι υποψήφιοι του Κασαπίδη και του απάντησαν ότι είναι οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας Αθανάσιος Παπαθανάσης, και  Ημαθίας  Λάζαρος Τσαβδαρίδης.  Λίγο νωρίτερα άλλο κλιμάκιο με επικεφαλής τον υφυπουργό Στάθη Κωνσταντινίδη, τον πρώην υπουργό Στέλιο Πέτσα και τον Δημήτρη Κούβελα , βρέθηκαν μαζί με τον Κασαπίδη στο Βελβεντό προκειμένου να στηρίξουν την υποψηφιότητα του τελευταίου. Πριν από δύο ημέρες ο γενικός διευθυντής της ΝΔ και αρμόδιος για τις εκλογές Γιάννης Σμυρλής παρέλασε κι αυτός από την Κοζάνη, περπάτησε στους δρόμους της πόλης, φωτογραφήθηκε με τον περιφερειάρχη Γ. Κασαπίδη και μαζί τον Μ. Παπαδόπουλο και άλλους της τοπικής ΝΔ περιόδευσαν στο εμπορικό κέντρο της πόλης σε μια προσπάθεια να πείσουν τους ψηφοφόρους ότι στην ΝΔ υπάρχει αρραγές μέτωπο υπέρ Κασαπίδη. Φαίνεται ότι «έσφιξαν τα γάλατα» για τον περιφερειάρχη αλλιώς δεν εξηγείται η πρεμούρα βουλευτών και στελεχών της ΝΔ να μοιράζουν φυλλάδια του Κασαπίδη στις λαϊκές αγορές. Η αρνητική εικόνα στο πρόσωπο του Κασαπίδη καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις και μάλιστα η εικόνα αυτή παραμένει αρνητική και σε σημαντική μερίδα ψηφοφόρων της ΝΔ. Η έρευνα της metron analysis που δημοσιεύτηκε στο in.gr είναι χαρακτηριστική.  Φαίνεται ως πιθανότητα  ο Κασαπίδης να νοιώθει την ανάσα της Ζεμπιλιάδου στο σβέρκο του η αλλιώς είναι πιθανό ο Αμανατίδης να απειλεί να λαβει βραχεία κεφαλή από τον νεοδημοκράτη αντίπαλό του. Η δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει ετσι η αλλιώς ο Κασαπίδης επιβεβαιώνεται κι από την παρουσία του υπουργού Επικρατείας στην περιοχή όπου το Σάββατο περιόδευσε με τον Περιφερειάρχη στην Καστοριά με τον Μ. Βορίδη να δηλώνει ότι «όποιος είναι Νεοδημοκράτης, στηρίζει Κασαπίδη και ότι για την ΝΔ αυτός είναι ο καλύτερος και πιο έντιμος να διαχειριστεί τα λεφτα της Δίκαιης Μετάβασης» κι ο νοών νοείτο.

Βέβαια ο υπουργός μόλις τον Φεβρουάριο του 2023 ήταν και πάλι στην Κοζάνη όπου ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του τότε βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Αμανατίδη και μίλησε σε εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας που διοργάνωσε ο τελευταίος ενόψει και των βουλευτικών εκλογών. Ο Βορίδης τότε καταχειροκροτήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα από τους νεοδημοκράτες του Αμανατίδη όπως και χθες το βράδυ καταχειροκροτήθηκε από τους Νεοδημοκράτες του άλλου Γιώργου του Κασαπίδη στην εκδήλωση ομιλία στην Πτολεμαΐδα. Βέβαια και οι οπαδοί του δεξιού και συντηρητικού Αμανατίδη αλλά και οι οπαδοί του επίσης δεξιού και συντηρητικού Κασαπίδη ξέρουν ποιος είναι ο «τσεκουράτος» υπουργός. Γνωρίζουν το ιδεολογικό του υπόβαθρο, τον αντισημιτισμό του που τον εξανάγκασε να ζητήσει συγνώμη από το Ισραηλιτικό συμβούλιο για «τα όσα έχει πει για τον εβραϊκό λαό», τις σχέσεις του με την νεολαία της ΕΠΕΝ, το Εθνικό Μέτωπο που ίδρυσε στα μέσα της δεκαετίας του 1990, την κουμπαριά του με τον ηγέτη της Γαλλικής ακροδεξιάς Ζαν Μαρί Λεπέν και  αργότερα την συμμετοχή του στο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη. Όσο κι αν κάποιος δημοκρατικός πολίτης αποστρέφεται το βδελυρό ιδεολογικό υπόβαθρο και παρελθόν του Βορίδη για τους νεοδημοκράτες Κασαπίδη και Αμανατίδη αντιπροσωπεύει την ψυχή της παράταξης τους, τον ιδεολογικό τους ταγό. Είναι αυτός που ως υπουργός των Εσωτερικών υποσχέθηκε ότι θα λάβει όλα τα θεσμικά αναγκαία μετρα για να μην ξανακυβερνήσει ποτέ η αριστερά   στην Ελλάδα κι αυτός που στις χοροεσπερίδες των αστυνομικών με το που έγινε κυβέρνηση η ΝΔ αλάλαζε ότι θα κάνουμε δύσκολη την ζωή των προσφύγων στην Ελλάδα ώστε να μην είναι ελκυστικός προορισμός και  να την αποφεύγουν. Τότε ουδείς μπορούσε να φανταστεί ότι το ελληνικό λιμενικό με απαγωγές από τα νησιά του Αιγαίου θα εγκατέλειπε σε σχεδίες ανυπεράσπιστους πρόσφυγες με τα παιδιά τους, άλλους θα τους έσπρωχνε από το φράκτη του Έβρου κι άλλους με τους χειρισμούς του  θα «τους έπνιγε» όπως στο ναυάγιο της Πύλου.  

Εξαλλου τα κηρύγματα Βορίδη στο συντηρητικό, θρησκόληπτο και κατά μέρος εθνικιστικό ακροατήριο της ΝΔ, βρίσκουν «ευήκοα ωττα», είτε αυτό θα επιλέξει τον Κασαπίδη είτε τον Αμανατίδη. Πέρα από όλα αυτά, ο Βορίδης ήρθε στην Πτολεμαΐδα, μετά κι από απαίτηση του Κασαπίδη,  προκειμένου να «διορθώσει» την προηγούμενη εικόνα του όπου μιλά σε πυκνό νεοδημοκρατικο ακροατήριο σε συγκέντρωση του Βουλευτή Αμανατίδη που σήμερα απειλεί τον επίσημο της ΝΔ.  

Το κλείσιμο των περιοδειών υποστήριξης του Κασαπίδη θα κανει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα βρεθεί  την προσεχή Τέταρτη στην περιοχή προκειμένου να συναντηθεί με Περιφερειάρχη όπου εκτός από τις γεμάτες συμβολισμό φωτογραφικές πόζες, θα ειπωθούν ατάκες με στόχο την κάλπη της Κυριακής,  για την δίκαιη Μετάβαση, για τα χρήματα που θα έρθουν στην περιοχή καθώς και το πόσο «σκληρά» εργάστηκε ο Κασαπίδης για την επίτευξη των στόχων της κυβέρνησης με την  απολιγνιτοποίηση.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2023 21:12
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.