Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023 13:33

Η εξαχρείωση της πολιτικής και οι πρώην αντιπεριφερειάρχες του Κασαπίδη

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβά

Λίγο μετά την ανακοίνωση του πρώην βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Αμανατίδη ότι θα διεκδικήσει με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο από αυτό που υποστηρίζει επισήμως η ΝΔ την θέση του Περιφερειάρχη δυτικής Μακεδονίας,

αρχίσαν να διαρρέουν ονόματα περιφερειακών συμβούλων του σημερινού περιφερειάρχη Κασαπίδη ότι θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο Αμανατίδη. Κιοσσές από Φλώρινα,  Γκατζαβέλη από Κοζάνη,  Αμπας από Φλώρινα Λυσσαρίδης από Πτολεμαΐδα, Σαββόπουλος από Καστοριά κλπ όλοι τους φέρουν την ιδιότητα του περιφερειακού σύμβουλου και στο παρελθόν έχουν διατελέσει  χωρικοί αντιπεριφερειαρχες και αντιπεριφερειάρχες για τουλάχιστον μια διετία. Το vetonews συνομίλησε με τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Κιοσσέ ο οποίος δήλωσε ότι ξεκαθάρισε στον Κασαπίδη πριν από ένα 1,5 μήνα ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στο ψηφοδέλτιό του.

Πέρα από ορισμένες  διαφωνίες σε ζητήματα διαχείρισης της καθημερινότητας η την συνήθη γκρίνια όπου κάθε ισχυρός σύμβουλος της περιφερειακής ενότητας θέλει να «τρέξει» έργα που αφορούν το χαρτοφυλάκιό του, δεν φαίνεται να υπήρξε άλλη διαφωνία που να έχει λάβει και δημόσια χαρακτηριστικά,  να έχει γίνει γνωστή ακόμη και στους ψηφοφόρους που ψήφισαν τους συγκεκριμένους συμβούλους ότι δηλαδή «υπάρχει πρόβλημα με τον Κασαπίδη και την συμμετοχή τους στο συνδυασμό».

Οι προαναφερόμενοι περιφερειακοί σύμβουλοι του Κασαπίδη δεν διαχώρισαν ποτέ την στάση τους στο περιφερειακό συμβούλιο όταν συζητιόταν κρίσιμα θέματα για την βίαιη αλλαγή του οικονομικού μοντέλου της περιοχής και το μέλλον της περιφέρειας. Δεν εξέφρασαν ουδεμία διαφωνία επί των πολιτικών προγραμμάτων που υλοποιούσε ο Κασαπίδης, ούτε κατατέθηκε από πλευράς τους δημόσια κάποια ξεχωριστή πλατφόρμα που να επιβεβαιώνει τα παραπάνω. Ίσα - ίσα ορισμένοι εξ αυτών -που άσκησαν διοίκηση από την θέση του αντιπεριφερειάρχη- ωφελήθηκαν ακόμη και επαγγελματικά εξ αφορμή της θέσης ευθύνης που τους ανατέθηκε.  

Όταν τα προηγούμενα 4 χρόνια τα παραπάνω Νεοδημοκρατικά αυτοδιοικητικά στελέχη -που άσκησαν και εξουσία- δεν έχουν ψελλίσει μισή κουβέντα διαφορετική από αυτή του περιφερειάρχη και ξαφνικά 2,5 μήνες πριν από τις εκλογές λένε ότι θα γραφτούν και θα κατέλθουν στις εκλογές με άλλη αυτοδιοικητική  παράταξη από αυτή που σήμερα είναι ενεργά μέλη, το συγκεκριμένο γεγονός προκαλεί περίεργες σκέψεις ακόμη και σε ανυποψίαστους.

Οι ψηφοφόροι που τους επέλεξαν με την ψήφο τους  δεν γνωρίζουν γιατί μέχρι σήμερα ο Κασαπίδης ήταν ο καταλληλότερος  κι από σήμερα και μετά είναι παντελώς ακατάλληλος. Η συγκεκριμένη πρακτική των ανωτέρω περιφερειακών συμβούλων συμβάλει στην εξαχρείωση της πολιτικής, υπονομεύει κάθε πίστη μέσω της οποίας οι ψηφοφόροι εναποθέτουν την ελπίδα σε υποψηφίους που ζητούν την ψήφο τους και μεγεθύνει τα φαινόμενα πολιτικού τυχοδιωκτισμού (της καρέκλας, του βολέματος, των ανταλλαγμάτων) που έτσι η αλλιώς «σέρνονται» στην πολιτική αρένα. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις δημόσιες τοποθετήσεις  των παραπάνω για τις επιλογές τους γιατί θεωρούμε αδίστακτη και κυνική ενέργεια οι αυτοδιοικητικοί να μεταπηδούν την τελευταία στιγμή προ της εκλογικής μαχης από το «μπαλκόνι» τους ενός περιφερειάρχη στον άλλο υποψήφιο.

Αναφέρουμε όλα τα  παραπάνω για να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας  ότι την περίοδο Δακή 2011-2014 υπήρξαν σύμβουλοι της παραταξής του που ψήφιζαν επί μακρόν ενάντια στις επιλογές του στο ΠΣ, ενώ την περίοδο Καρυπίδη περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης του όχι μόνο διαφώνησαν μαζί του αλλά ανεξαρτητοποιήθηκαν από τον συνδυασμό του.  

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023 18:30
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.