Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2023 09:46

Πλοκάμια ενός επικοινωνιακού ολοκληρωτισμού από το Μέγαρο Μαξίμου;

Γράφτηκε από τον
Οι ψεύτικες φωτογραφίες των ανύπαρκτων αρθρογράφων Οι ψεύτικες φωτογραφίες των ανύπαρκτων αρθρογράφων

του Σπύρου Κουταβά

Στην ενημερωτική ιστοσελίδα  Protagon εμφανίζονται ως αρθρογράφοι, ο Δημήτρης Ευθυμάκης, ο Αλέκος Παπαναστασίου και ο Ανδρέας Στασινός.

Η αρθρογραφία τους είναι σταθερή, ανά δύο η τρεις ημέρες κείμενα τους εμφανίζονται στην σελίδα. Κοινό χαρακτηριστικό όλων των άρθρων είναι, οι λεκτικές δοξασίες στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού, η απόδοση ικανοτήτων  που αγγίζουν αυτές των αιλουροειδών της άγριας ζούγκλας, γιαυτο και οι χαρακτηρισμοί «τσιταχ» σε διαφορα κείμενα κι αναφορές που παραπέμπουν σε ρωμαϊκές αρένες η επικές ταινίες του Χόλυγουντ του στυλ ο «μονομάχος Μητσοτάκης». Οι αρθρογράφοι ξεδιπλώνουν με μαεστρία τα σχέδια του πρωθυπουργού πριν η μετά από κάθε κυβερνητική δυσκολία για την επόμενη ημέρα ενώ ως βασικό χαρακτηριστικό και των τριών είναι οι μετωπικές επιθέσεις και η καθολική αποδόμηση του προσώπου  αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, της επιχειρηματολογίας του ιδίου και του κόμματός του. Στο στόχαστρο των τριών κάποιες φορές μπαίνουν και ο Βαρουφάκης και πολύ λιγότερο ο Ανδρουλάκης ειδικά μετά τις υποκλοπές. Τα άρθρα τους ήταν πάντα στο πυρήνα της επικαιρότητας ακολουθούσαν η προέβλεπαν τις εξελίξεις και προσέφεραν πάντοτε την άμεση επιχειρηματολογία στους οπαδούς και μέλη της κυβερνητικής παράταξης όχι από την πλευρά του non paper της ΝΔ αλλά από την σκοπιά ενός δημοσιογράφου που θεωρείται ότι είναι ανεξάρτητος. Επίσης τα κείμενα ήταν καλογραμμένα κι ένα δημοσιογραφικό μάτι καταλάβαινε ότι οι αρθρογράφοι ήταν έμπειροι γραφιάδες της ενημέρωσης. Τα κείμενα τους γίνονταν viral στο διαδίκτυο ειδικά από οπαδούς του αντισύριζα μετώπου, ενώ δεκάδες ιστοσελίδες ανά την Ελλάδα ελλείψει δημοσιογραφικής ύλης αναδημοσίευαν την συγκεκριμένη αρθρογραφία. Οι συγκεκριμένοι που όπως αποκαλύπτει η έρευνα της ερευνητικής δημοσιογραφικής ομάδας XYZ Contagion δεν είναι μόνο τρείς αλλά μάλλον πέντε, είναι ανύπαρκτα πρόσωπα. Ναι καλά διαβάζετε, τα ονόματα τους δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα το πραγματικό, είναι ψεύτικα οι φωτογραφίες που τα συνοδεύουν είναι αγορασμένες από τράπεζα εικόνων του εξωτερικού.  Παρότι αρθρογραφούν δυο η τρεις φορές την εβδομάδα εδώ και τουλάχιστον 3 χρόνια δεν τους γνωρίζει κανείς στην δημοσιογραφική πιάτσα.

Προσοχή όμως, να μην τους συγχέουμε με τους αρθρογράφους που ακόμη και σήμερα γράφουν με ψευδώνυμο στις εφημερίδες ΒΗΜΑ, ΝΕΑ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ κλπ. Δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο, αντίθετα οι τρείς που μάλλον είναι πέντε εμφανίζονται ως υπαρκτά πρόσωπα στον αναγνώστη ενώ στην ουσία δεν είναι. Θα μπορούσε στην θέση τους να είναι ο Βλαστάρης, ο Τσιόρδας, η Χούκλη, η Πελώνη και τόσοι άλλοι δημοσιογράφοι που ξεπερνούν  τους 15 κι όλοι τους τα τελευταία χρόνια προσφέρουν τις "υπηρεσίες" τους στην πρωθυπουργική ομάδα στο Μαξίμου. Δεν υπάρχουν αποδείξεις για το παραπάνω αλλά πρόκειται για μια πιθανή υπόθεση εργασίας στην οποία δυστυχώς μας οδηγούν τα παραπάνω θλιβερά γεγονότα. Πάντως θα έχει ενδιαφέρον μετά από αυτό να μάθουμε  την κρατική διαφήμιση που έχει εισρεύσει στο παραπάνω σαϊτ.

Τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν σε μια απαγοητευτική εικόνα που εμφανίζει ο τύπος στην Ελλάδα ο οποίος στην πλειοψηφία του βρίσκεται στα χέρια μια μικρής ομάδας ολιγαρχών που στηρίζει με κάθε τόπο και μέσο την κυβέρνηση. Οσοι δεν την στηρίζουν γνωρίζουν τον οικονομικό πόλεμο και αποκλεισμό απο κάθε είδους κρατική διαφήμιση (εφημεριδα documento) η την συμβολική τους υποστήριξη απο διαφήμιση ΕΦ ΣΥΝ TVXS LIBRE ΚΛΠ.   Δεν είναι τυχαίο που η θέση της Ελλάδας σε θέματα τύπου επί κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει κατρακυλήσει στο πάτο του πηγαδιού. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις των Ενώσεων Συντακτών.

απο την σελίδα στο fb των ερευνητών της XYZ Contagion

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2023 10:37
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.