Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017 02:17

Για πρώτη φορά χορεύουνε μαζί και οι οκτώ σύλλογοι Μωμόερων στο κλειστό της Λευκόβρυσης για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά (photo-video)

Η εορταστική εκδήλωση άνοιξε με το βίντεο για το δρώμενο των Μωμόερων, που ετοίμασε ο ηθοποιός -σκηνοθέτης και πρόεδρος του

Ελληνικού Σωματείου Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς 'Οι Μωμόεροι' Κώστας Αλεξανδρίδης.
Ο κάθε σύλλογος παρουσίασε το δρώμενο ξεχωριστά δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τις ομοιότητες και τις διαφορές που υπάρχουν.
Πρώτα εμφανίστηκε ο σύλλογος Αγίου Δημητρίου, Αλωνάκια, Ασβεστόπετρας , Καρυοχωρίου, Κομνηνών, Πρωτοχωρίου, Σκήτης και Τετραλόφου.
Οι αρχηγοί των 8 συλλόγων αφού παρέλαβαν τον έπαινο από τηη διευθύντρια Νεώτερου πολιτιστικού αποθέματος και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Φωτοπούλου Σταυρούλα, ευχαρίστησαν όσους συνέβαλαν μέχρι να ενταχθεί τελικώς το έθιμο των Μωμόερων στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και να γίνει παγκοσμίως γνωστό.
Η εκδήλωση έκλεισε πάλι με το δρώμενο των Μωμόερων αλλά αυτή τη φορά χορεύοντας όλοι οι σύλλογοι μαζί δίνοντας στο κοινό ένα υπέροχο και πρωτότυπο θέαμα.
ΜΕΡΟΠΗ ΒΑΧΤΣΕΒΑΝΟΥ

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017 02:21

Πολυμέσα