Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2014 20:02

Αύριο η πρώτη ετήσια διμερής συνάντηση Ελλάδας - Αζερμπαϊτζάν

Η πρώτη ετήσια διμερής συνάντηση Ελλάδας-Αζερμπαϊτζάν θα πραγματοποιηθεί στις 9 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 10:00π.μ.με θέμα

«Ανάπτυξη διμερών επιχειρηματικών και πολιτισμικών σχέσεων», στη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης (Φραγκούδη 11 και Αλ. Πάνου, όπισθεν τουΠαντείου Πανεπιστημίου). Την εκδήλωση διοργανώνει το Ελληνοαζέρικο Κέντρο Νεότητας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Υπουργείου Τουρισμού και της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν στην Ελληνική Δημοκρατία.
Με απαρχή την 9η Δεκεμβρίου, το Ελληνο - Αζερικό Κέντρο Νεότητας φιλοδοξεί να καθιερώσει μία ετήσια συνάντηση διαλόγου, στην οποία θα αξιολογούνται πτυχές των πολιτικών, επιχειρηματικών και πολιτιστικών σχέσεων των δύο χωρών, θα παρουσιάζονται προοπτικές και θα προτείνονται πρωτοβουλίες και πολιτικές για την ενδυνάμωση των δεσμών σε όλο το φάσμα της διμερούς συνεργασίας.
Στην εκδήλωση θα χαιρετίσει η κυρία Σοφία ΒΟΥΛΤΕΨΗ,Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Μέσων Ενημέρωσης και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ενώ ομιλίες θα απευθύνουν, μεταξύ άλλων, ο ΑΕ Πρέσβης της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν στην Ελληνική ΔημοκρατίακύριοςΡάχμαν ΜΟΥΣΤΑΦΑΓΙΕΦ, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών, κυρία Βάσω ΚΟΛΛΙΑ, ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Ανάπτυξης κύριος Πάτροκλος ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, οΓενικός Γραμματέας Τουρισμού & τ. Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κύριος Αναστάσιος ΛΙΑΣΚΟΣ, ηΠρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κυρία Μαρία – Αικατερίνη ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ, οΠρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, κύριος Ισίδωρος ΚΟΥΒΕΛΟΣ καιηΠρέσβειρα της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης & Πρόεδρος Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών "Καλλιπάτειρα", κυρία Κατερίνα ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ. Συντονίζει η Όλγα Σταυροπούλου, Πρόεδρος της Μίλητος Α.Ε., ιδρύτρια της Κοιν.Σ.Επ. knowl καιΠρέσβειραΓυναικείας Επιχειρηματικότηταςγια την Ελλάδα.

Το Ελληνο - Αζερικό Κέντρο Νεότητας:
Το Ελληνο-Αζέρικο Κέντρο Νεότητας ιδρύθηκε στις αρχές του 2014 από Έλληνες και Αζέρους νέους, ηλικίας από 17-30 ετών, με στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των νέων των δυο λαών. Βασική τους επιδίωξη είναι η αναβάθμιση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αζερμπαϊτζάν στους τομείς της παιδείας, του πολιτισμού, του τουρισμού και της νεανικής επιχειρηματικότητας. Μερικές μόνο από τις δράσεις του Κέντρου περιλαμβάνουν: δωρεάν εκμάθηση της Ελληνικής και Αζέρικης γλώσσας, χορήγηση υποτροφιών, διενέργειες κοινωνικών δράσεων, ανταλλαγή μαθητών-φοιτητών, συμμετοχή σε διεθνή προγράμματα εκπαίδευσης και πολιτισμού και ανάδειξη προοπτικών συνεργασίας για νέους στον επιχειρηματικό τομέα.Η επιτυχία και η καθιέρωση του Κέντρου στη χώρα μας αποδεικνύεται από τη σταδιακά αυξανόμενη συμμετοχή των νέων που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το Αζερμπαϊτζάν και να συμβάλλουν ενεργά στην ενίσχυση της Ελληνο-Αζέρικης φιλίας και συνεργασίας. Σήμερα, τα μέλη του Κέντρου στην Ελλάδαξεπερνούν τα 90, ενώ η διαδικτυακή κοινότητα του κέντρου ξεπερνά τα 3.500 μέλη.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2014 20:10